Slik kunne politiets beredskapssenter sett ut om det havnet på Grønmo. Valget har istedenfor falt på en tomt på Taraldrud, noen kilometer lenger sør.

Krever opp mot 350 millioner for tomt til beredskapssenteret

Eierne av tomta på Taraldrud krever mye, men justis- og beredskapsministeren ønsker ingen forsinkelser.

Publisert Sist oppdatert

De seks grunneierne av beredsksapssentertomta på Taraldrud krever opp mot 350 millioner kroner for å selge den til staten. Staten har på sin side tilbudt 30 millioner kroner, og nå har forhandlingene brutt sammen, skriver NRK.no.

Derfor ønsker justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) å ekspropriere tomta – å ta over tomta med tvang mot kompensasjon.

– For å forhindre en forsinkelse i prosjektet og ikke minst fordi det her er snakk om grunnleggende nasjonale sikkerhetsinteresser, så ser vi oss tvungne til å ta i bruk ekspropriasjon, sier Amundsen til NRK.

Amundsen mener kravet om flere hundre millioner er urealistisk, og at tilbudet grunneierne har fått er i tråd med det som er normalt.

Prosjektlederen som har forhandlet med Justis- og beredskapsdepartementet er ikke videre imponert over tilbudet grunneierne har fått, og mener departementet ikke ser på hva tomta kan være verdt i framtida.

Powered by Labrador CMS