Politiet vil bekjempe åpenlys kriminalitet på Grønland i Oslo

Etter at det er avdekket hvordan kriminelle fritt operer på Grønland i Oslo, oppretter politiet nå et nytt avsnitt for å gjøre noe med problemet.

Publisert

Politiet i Oslo vil 1. mai lansere et nytt avsnitt med opptil 38 politibetjenter. Den nye avdelingens oppdrag skal være å slå ned på åpent narkotikasalg og bekjempe vold og trusler på Grønland og Tøyen i Oslo, skriver VG.

Det nye tiltaket kommer i etterkant av en rapport som avdekket hvordan kriminelle, nærmest i skyggen av landets største politistasjon, bortimot fritt har oppsøkt næringsdrivende og ansatte i butikker på Grønland og utsatt dem for vold og trusler.

– Vi ble kanskje litt overrasket over hvor alvorlig forholdene på Grønland faktisk var, etter å ha snakket med folk, sier politimester Ida Melbo Øystese i Oslo til VG.

Det ansettes ikke flere politifolk i Oslo i forbindelse med opprettelsen av det nye avsnittet, men ressursene som settes inn skal komme som følge av en omgruppering.

Rapporten avdekket hvordan de kriminelle miljøene hadde tatt over de sentrumsnære områdene, hvor det også er flere skoler og barnehager. I alt 22 prosent av de spurte beboerne på Grønland svarte at de føler seg svært eller ganske utrygge i sitt nærmiljø.

Powered by Labrador CMS