Fortsatt IT-problemer i politiet

− Politiet prioriterer liv og helse, noe som innebærer at operasjonssentralene og andre kritiske funksjoner har prioritert tilgang til systemene, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i POD.

JOBBER MED SAKEN: Politiets IT-enhet jobber med feilsøking og vil utbedre eventuelle feil så raskt som mulig, skrev politiet i en pressemelding i går.
Publisert Sist oppdatert

Det er for tiden ustabilitet og treghet i enkelte av politiets systemer, meldte politiet i en pressemelding i går.

Nå viser det seg at politiet fortsatt har tekniske problemer.

– Det jobbes fortsatt med utfordringen. Meldingen på politiet.no vil bli oppdatert så fort vi vet mer, skrev pressekontakt Henrik Nielsen i Politidirektoratet (POD) i en e-post til Politiforum tidligere i dag.

tips politiforum

Har du tips i denne saken? Ta kontakt med Politiforums journalist på e-post oda@pf.no eller tlf. 92 05 15 45, gjerne via den krypterte meldingstjenesten Signal.

En time senere, klokken 11:20, melder POD i en ny pressemelding at feilen er identifisert, og at Politiets IT-enhet (PIT) jobber med å løse den.

Det blir også lagt til at det ikke er noen indikasjoner på at problemene skyldes en villet handling.

«Politiet styrer en kontrollert tilgang på hvilke ansatte som slippes inn i systemene i tiden det jobbes med å rette feilen. Det er foreløpig ikke klart når systemene vil være tilbake i normal drift for alle ansatte. Dette betyr at deler av politiets arbeid vil påvirkes inntil feilen er utbedret, men det er for tidlig å si noe konkret rundt konsekvenser på nåværende tidspunkt», skriver POD videre i pressemeldingen.

− Politiet prioriterer liv og helse, noe som innebærer at operasjonssentralene og andre kritiske funksjoner har prioritert tilgang til systemene. Politidirektoratet vil fortsette å ha høyt fokus på å opprettholde politiets evne til å løse oppdrag inntil feilen er utbedret, uttaler beredskapsdirektør Tone Vangen i POD i meldingen.

Powered by Labrador CMS