Robin Schaefer vant Politiforums Ærespris for 2017.

Nominér din favoritt: Hvem fortjener Æresprisen?

Politiforums Ærespris skal deles ut for tredje gang.

I to år har Politiforum kåret en vinner av Politiforums Ærespris. Prisen, som ble opprettet i 2015, skal hedre noen som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen. Den kan også tildeles personer som har hatt et langvarig engasjement som politiansatt.

Responsen de tidligere to årene har vært overveldende. En rekke nominasjoner av politiansatte som har gjort viktig arbeid, har vært oppe til juryens vurdering og avstemning blant Politiforum-leserne.

­ – Det er viktig for politiet at vi kan hedre de som utmerker seg i jobben. De som strekker seg lenger enn de kanskje må. Men for å finne dem, trenger vi lesernes hjelp, sier redaktør Ole Martin Mortvedt.

  • Du kan nominere den eller de du mener fortjener Æresprisen i bunnen av saken eller ved å klikke her.

Politiforums Ærespris

  • Æresprisens formål er å hedre og løfte fram en enkeltperson som i løpet av det siste året har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen.
  • Vedkommende skal gjennom sine handlinger og/eller holdninger ha hatt særlig betydning for politiet og/eller publikum på lokalt, regionalt eller nasjonalt nivå.
  • Æresprisen kan også tildeles personer for et langvarig engasjement som politiansatt.
  • Kun politiansatte eller tidligere politiansatte kan nomineres til Æresprisen.
  • Prisen består av en synlig hedersbevisning og et gavekort på 10.000 kroner.

Nasjonale og lokale helter

For et av de viktige prinsippene for prisen, er at den skal ha rotfeste ute blant de ansatte i politiet. Det gjør at det er rom for å nominere alle typer ansatte, enten det er politifolk eller sivilt ansatte, eller om innsatsen som fortjener heder er gjort nasjonalt, regionalt eller lokalt. Alle nominasjoner er kjærkomne.

– Hvis du vet om en person som du tenker kan være en god kandidat til Politiforums Ærespris, håper vi at du tar deg tid til å nominere vedkommende. Vi trenger navn, kontaktinformasjon og begrunnelse, sier Mortvedt.

Juryen til Politiforums Ærespris valgte i fjor ut fem favoritter blant rundt 20 nominasjoner. Senere kunne leserne avgi sin stemme på hvem av dem de ønsket å tildele prisen.

Fjorårets vinner ble Eva Birkenfeldt Ragde, som i mange år har jobbet med å utvikle krimteknikerfaget og som er blant de aller fremste på sitt område. Året før var det Monika-varsler Robin Schaefer som vant Æresprisen for sin heltmodige innsats.

Må nomineres innen 26. november

Nominasjonene må være Politiforum i hende innen søndag 26. november. Deretter vil juryen gå gjennom nominasjonene, og velge ut favoritter.

– Som i fjor kommer juryen først til å plukke ut sine fem urangerte favoritter, som deretter blir presentert i desemberutgaven av Politiforum, samt på vår nettside, sier Mortvedt.

I juryen sitter redaktør Mortvedt, Annie Jalloh, Grete Lien Metlid og Sigve Bolstad. De har hver sin stemme, som teller like mye som publikumsstemmen.

Den endelige vinneren blir kåret i papirutgaven av Politiforum i januar.

Til toppen