God hjelp fra nabodistriktene

En rekke andre politidistrikter og særorganer stilte opp daNordre Buskerud politidistrikt trengte det som mest.

Etter at det ble meldt om skyting på Utøya i halv sekstiden 22. juli, fikk Nordre Buskerud politidistrikt all den hjelpen de trengte.

– Ved enhver henvendelse rettet til andre, så fikk vi positive tilbakemeldinger. Folk har stilt på rappen. Det har vært en veldig imøtekommenhet i forhold til bistand, forteller politioverbetjent og ordenssjef Roy Arild Fossum.

Aller først vil han rose den umiddelbare innsatsen fra hele politidistriktet, med bistand fra regionene Modum og Hallingdal.

– Det har vært en kjempedrive innad i distriktet, også hos de sivilt tilsatte, som jeg aldri har opplevd før. Og jeg har jobbet her siden midten av 80-tallet.

I den første fasen strømmet kolleger på nærmest uten stans.

– I tillegg fikk vi hurtig bistand fra Oslo, Søndre Buskerud og Asker og Bærum. Ved henvendelse fikk vi også bistand fra Vest-Oppland, Follo, Vestfold, Telemark og Gudbrandsdal, sier han, og fortsetter:

– De organiserte også selv vaktskifte for sine mannskaper, og avløste hverandre. Det var veldig interessant og gledelig å se hvordan samarbeidet med andre distrikter fungerte.

Også særorganene som bidro, får ros.

– Særlig UP må berømmes for bistand av et stort omfang, sier Fossum.

Til toppen