Her på politihuset på Kongsvinger er jurister oppgitte over at vaktordninga endres, og konsekvensene det medfører.

Går ned i lønn – slutter i jobben

Politidistriktet endrer vaktordninga, noe som fører til at lønna for politijurister går ned. Nå slutter enkelte i jobben.

Publisert Sist oppdatert

Det er NRK Hedmark og Oppland som i dag kan fortelle om den nye vaktordninga for politijuristene på Kongsvinger i Innlandet politidistrikt.

For å spare penger har distriktet lagt om vaktordninga. Det gjør at flere ansatte kan gå ned mellom 50.000 og 150.000 kroner i lønn.

– Budsjettene er stramme og vi skulle gjerne hatt mer penger. Politidistriktet sparer penger på den nye vaktordningen, men vi kan ikke bruke de pengene til å dekke opp lønnskuttet, sier politimester i Innlandet, Johan Brekke, til NRK.

Ommlegginga av vaktordninga innebærer at flere politijurister skal dele på jourvaktene. Dermed blir det færre og mindre økonomiske tillegg på politijuristene, som fram til i dag har hatt mange jourvakter.

Tillitsvalgt for fagforeninga Politijuristene i Innlandet politidistrikt, Henning Klauseie, frykter lengre saksbehandlingstid og henleggelser hvis mange jurister slutter.

– Jeg har vært tillitsvalgt siden 2009, og har aldri opplevd en tilsvarende stemning. Folk er frustrerte over det store kuttet og mange vurderer å slutte, noen har allerede gjort det, sier han til NRK.

Powered by Labrador CMS