Peter Levi Skogvang (27, i midten) er initiativtakeren til PHS Games – det første arrangementet med ambisjon om å samle alle politistudentene fra alle studiestedene. Alle øvelsene på bildet kan bli en del av lekene, her demonstrert av politistudentene (fra venstre) Elisa Josefina Hugvik (24), John Christian Plowman (25), Markus Lohne (24), Elin Iversen (24) og Sandra Reimertz (25).

En av tre vil bli Norges sprekeste politistudent

Over 700 av landets drøyt 2100 politistudenter har meldt seg på tidenes første «PHS Games». – Over all forventning, sier Peter Levi Skogvang.

Publisert Sist oppdatert

Lederen for idrettsstyret ved Politihøgskolen (PHS), og primus motor for tidenes første «olympiske leker» for politistudenter, sier de hadde et mål om å klare 500 påmeldte. Det gjorde de – med god margin.

– Vi har fått over 700 påmeldte til konkurransen. Det har gått over all forventning, og vi er veldig fornøyde med responsen, sier Skogvang til Politiforum.

Tanken bak PHS Games er å samle alle politistudentene til et felles arrangement. Den siste helga i mars 2017 skal de 30 beste guttene og de 30 beste jentene på PHS møtes til tvekamp, med etterfølgende festlig lag i Oslo.

Alle skoler representert

De godt og vel 700 studentene som har meldt seg på, har nå fire uker på seg til å gjennomføre tre øvelser med best mulig resultat, før kvalifiseringen stenges 12. februar. Bak øvelsesnavnene «beach pump», «push it baby» og «acid party», skjuler det seg kjente treningsøvelser som benkpress, push ups, pull ups og utfall.

De 30 beste av hvert kjønn, skal så konkurrere under selve PHS Games i mars.

De aller fleste av studentene som så langt er påmeldt, kommer fra PHS i Oslo og Kongsvinger – nærmere bestemt 460 stykker. Deretter følger Stavern med rundt 160 og Bodø med 80.

Det legges opp til at skolene får en prosentvis andel av finaledeltakerne, basert på prosentandelen som gjennomfører kvalifiseringen.

– Det vil si at vi får et godt mangfold fra alle skolene representert under finalen, sier Skogvang

Ikke for sent å bli med

I tillegg til heder og ære, og premie til vinnerne, får alle finalistene også sponset treningstøy for 3600 kroner.

– Det er ikke til å legge skjul på at ganske mye løsnet når vi lanserte sponsoren vår, 2XU. Alle studentene er jo glade i å trene. De har dessuten ordnet masse andre premier, forteller Skogvang.

Han er fornøyd med at flere PHS-klasser har pushet hverandre for at flest mulig skal være med i konkurransen.

– Ti klasser er fulltallige, det er kult! Da blir det en sosial greie i tillegg.

Og for de som ikke har meldt seg på:

– Fordi så mange har vært usikre på hva dette er for noe, har vi valgt å holde registreringen åpen litt til. Det blir mulig å melde seg på fram til i hvert fall søndag 15. januar, sier Skogvang.

Powered by Labrador CMS