- Kutt ekstratimen, ansett studenter

Den ekstra arbeidstimen i ATB-avtalen må kuttes, og pengene brukes til å ansette nyutdannete politifolk, mener Håkon Skulstad.

Publisert Sist oppdatert

I et innlegg på Politihøgskolens (PHS) hjemmeside, skriver rektoren at å bruke ressursene på å ansette nyutdannete politifolk, «på en bedre og mer effektiv måte [vil] møte samfunnets ønske om mer politi».

Jobb til 280

Politiets arbeidstidsbestemmelse (ATB), hvor politifolk får utvidet arbeidstiden med en time per uke mot en lønnskompensasjon på 15.000 kroner årlig, går ut til sommeren.

Skulstad mener den ikke bør videreføres i en ny ATB-avtale.

«Avtalen om å arbeide en ekstra time går ut i løpet av sommeren og tiden er nå inne til å takke politifolkene for en flott ekstra innsats», skriver han.

Prislappen på ordningen er cirka 135 millioner kroner årlig, penger som i stedet bør brukes til å ansette 270-280 nyutdannete politifolk, mener rektoren.

Vinn-vinn-situasjon

«Det gir flere politihender i arbeid og redusert arbeidsbelastning på resten av politistyrken», skriver Skulstad, og betegner det som en vinn-vinn-situasjon:

«Nyutdannete kommer raskere i jobb, og risikerer ikke å miste sine operative godkjenninger på grunn av at de for lenge står uten jobb. De andre politiansatte får mulighet til redusere arbeidsbelastningen».

PHS-rektoren mener at dette også vil legge til rette for at det blir færre brudd på ATB.

Powered by Labrador CMS