STÅR SAMLET: Fra venstre; Siri Sønju, Leif Olav Brevik, Kjersti Vestavik, Henrik Damman, Arne Hunnes, Magnus Sæther, Gro Larsen og Bjørn Melby støtter alle kravet fra Oslo politiforening om å ikke jobbe oftere enn hver tredje helg.

Hver tredje helg er nok!

- Frihelg er viktig, uavhengig av hvilken livsfase man er i, skriver ansatte ved Molde og Kristiansund politistasjon.

Publisert

Den siste tiden har vi kunnet lese i Politiforum om svært sterke reaksjoner blant de ansatte i Oslo etter at det ble bestemt å ende turnusen fra å jobbe hver tredje helg til å måtte jobbe fire av ti. På bakgrunn av dette vil de operative mannskapene i Molde og Kristiansund gi vår fulle støtte til våre kollegaer i Oslo politidistrikt som mener at dette er en ugunstig turnus.

Molde og Kristiansund politistasjon i Møre og Romsdal politidistrikt har en turnus hvor vi jobber to av fem helger. Dette er en turnus vi ønsker å gå bort i fra.

Bekymringene som de ansatte i Oslo politidistrikt drar frem er noe vi allerede går og kjenner på.

Frihelg er viktig. Viktig uavhengig av hvilken livsfase man er i. For småbarnsforeldre medfører helg et stort aktivitetsnivå for barna. Barna har fri fra skole/barnehage og skal aktiviseres. De trenger foreldre til stede. Det er også i helgen det meste av sosiale arrangement og sammenkomster skjer, for det er da de fleste andre har fri. 

LES OGSÅ: - Hvis det ikke er nedbemanning i norsk politi, hvorfor gjøre noe med turnusen?

Helg er spesielt viktig fritid for vårt sosiale liv.

Vi har over lengre tid hatt en turnus hvor vi har jobbet 2 av 5 helger. Vi kjenner oss igjen i argumentene som blir presentert av de ansatte i Oslo politidistrikt, som mener at dette medfører for mange arbeidshelger og får for store konsekvenser for privatlivet.

Vi støtter derfor våre kollegaer i Oslo politidistrikt og vi mener at det å jobbe hver tredje helg er nok. Det er en turnus som tar bedre vare på de ansatte enn fire av ti helger. 

LES OGSÅ: – Kjære politimester, ønsker du ikke å ha meg?

Powered by Labrador CMS