Ane Kvaal og Geir Solem.

To visepolitimestre utnevnt

Ane Kvaal og Geir Solem er utnevnt til visepolitimestre i henholdsvis Vest og Øst politidistrikt.

Publisert

Begge to ble av Kongen i statsråd utnevnt i åremål på seks år.

Kvaal kommer tilbake til Vest politidistrikt, hvor hun jobbet som leder for Felles enhet for utlending og forvaltning fram hun begynte som seksjonssjef i Politidirektoratet (POD) i januar 2019.

- Eg er veldig glad for å ha fått denne stillinga. Det er eit privilegium å ha ein jobb kor eg kan bidra til å sikre tryggleik, lov og orden for innbyggjarane i Vest politidistrikt. Eg kjenner dei dyktige medarbeidarane i distriktet og ser frem til å jobbe vidare med dei. Og ikkje minst, sidan eg kjem frå Førde, gler eg meg til å komme tilbake til Vestlandet, sier Kvaal i en pressemelding.

Solem har på sin side vært konstituert som visepolitimester i Øst politidistrikt siden høsten 2019.

- Jeg har vært heldig og fått muligheten til å prøve jobben først i seks uker, deretter to ganger seks måneder. Jeg er takknemlig og ydmyk for at jeg nå får jobben i seks år. Det gir muligheter og forutsigbarhet i det videre arbeidet, sier han i en pressemelding.

Mens Kvaal er utdannet cand.jur. fra Universitetet i Oslo 1994 og blant annet har tatt topplederprogrammet i politiet, har Solem gjennomført Politihøgskolen og senere tatt en mastergrad i organisasjon og ledelse.

Kvaal ventes å tiltre i stillingen på nyåret i 2021.P

Powered by Labrador CMS