Folkestad vil vinne lønnskampen

Vil styrke sin maktposisjon enda bedre.

Publisert Sist oppdatert

I desember ble Anders Folkestad enstemmig valgt for to nye år av representantskapet i Unio. Han varsler at Unio vil styrke sin maktposisjon enda bedre.

- Unio representerer de samfunnsområdene som har høyest politisk prioritet. Det skal vi nå fremover dra større nytte av. Jeg er overbevist om at vi sammen har mer å spille på. Det må være en ambisjon for meg å løfte Unio-fellesskapet enda mer frem slik at vi får mer kraft og styrke. Det blir nødvendig i og med at det blir store og viktige saker som nå kommer, sier Folkestad.

- Jeg ønsker at Unio skal bli ei tankesmie der vi som representerer helse, kunnskap, politi og forvaltning skal arbeide med felles saker for å gi de ekstra tyngde og gjennomslagsmulighet, sier en offensiv Folkestad.

Han legger ikke skjul på at Unio har høye mål foran vårens tariffoppgjør.

- Vi skal vinne lønnskampen, og vi skal forsvare gode pensjonsordninger. Samtidig må det tas et krafttak for økonomien i offentlig sektor, sier Folkestad.

Med seg i styret på 15 personer, har Folkestad blant annet med seg forbundsleder Arne Johannessen og nestleder Annie Sandersen Skaatom fra Politiets Fellesforbund. PF-lederen fortsetter som forhandlingsleder for Unio-stat.

- Forhandlingslederen kommer i en helt sentral posisjon ved at han i tillegg til å fronte eget forbund, fronter interessene i alle Unio-forbundene. Det gir direkte tilgang til motpart, til statsråd og politiske aktører i tilegg til at det gir en usedvanlig god plattform for å nå andre viktige aktører i lønnskampen. PF bør være godt fornøyd med å få en slik fremskutt Unio-posisjon, sier Anders Folkestad.

Powered by Labrador CMS