Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen, Lilja Hansen Østfinnmark politidistrikt og Marny Melkelid fra Incestsenteret i Vestfold.

Hedret av justisministeren

Lilja Hansen fra Østfinnmark politidistrikt fikk Samordningsprisen.

Publisert Sist oppdatert

Samordningsprisen er en pris som deles ut av Justis- og beredskapsdepartementet en gang i året, til gode og langsiktige samarbeidstiltak.

I år gikk prisen til Østfinnmark politidistrikt og Incestsenteret i Vestfold.

Østfinnmark politidistrikt ved familievoldskoordinator Lilja Hansen fikk prisen egenhendig levert av Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

- Jeg er overrasket, overveldet og glad - dette er en stor ære, sier Lilja Hansen til politi.no

Justisministeren har begrunnet prisen som følger:

"Distriktet har gjennomført en kampanje som forutsetter samarbeid med kommuneledelse, ulike kommunale instanser, lokale institusjoner og organisasjoner. Kampanjen inkluderer den samisktalende og norsktalende del av befolkningen. Kampanjen er et viktig bidrag for å bryte ned de tabuer som fortsatt eksisterer rundt temaet vold i nære relasjoner, samt øke forståelsen."

Politimester i Østfinnmark, Ellen Katrine Hætta, mener dette viser at distriktets innsats er sett og verdsatt av flere enn distriktet selv, og ser dette som en stor anerkjennelse:

- Distriktet og Lilja spesielt har jobbet veldig mye med dette over flere år og det har vært utfordrende. Denne prisen gir oss ytterligere mot, inspirasjon og mulighet til å fortsette å jobbe for å bekjempe vold generelt og familievold spesielt, sier Hætta til politi.no

Hansen selv sier til nettstedet at hun trives i jobben og synes arbeidet er interessant selv om det til tider kan være krevende til tider, og at prisen gjør henne rørt og glad.

Powered by Labrador CMS