Fengselsbetjent Erica Solberg og politibetjent Marita Nakken deltar i 71 grader Nord.
Fengselsbetjent Erica Solberg og politibetjent Marita Nakken deltar i 71 grader Nord.

Politi- og fengselsvesen konkurrerer på TV

12 deltakere står igjen etter beinhard konkurranse der 36 deltakere konkurrerte om å få bli med videre i høstens første episode av «71 grader Nord» på TVNorge i går. Blant dem er en politibetjent og en fengselsbetjent fra Bergen.

Publisert Sist oppdatert

- Det er ganske lættis!

Erica Soleng (27), som til vanlig jobber som fengselsbetjent i Bergen Fengsel synes det er morsomt at en av hennes konkurrenter i årets sesong av «71 grader Nord» er politibetjent.

- Det er veldig kult. Vi kan jo mye av det samme og har lært mye av det samme, og på mange måter er vi kollegaer, sier hun til Politiforum.no

- Jeg synes det er kult at det er med en annen jente som har valgt et uniformert yrke. Da veit jeg at hun har bein i nesa.

Og Marita Nakken (23), som også er bosatt i Bergen og vanligvis jobber som politibetjent 1 på Bergen Politistasjon, er helt enig:

- Det er veldig morsomt at vi har møttes. Jeg besøker ofte Bergen fengsel, og nå er det veldig fint når jeg ser Erica der.

Sterke konkurrenter

Begge jentene var blant de første som kom med i konkurransen. De beskriver seg begge som personer i god fysisk form som liker å trene. Underveis blir deltakerne hardt testet, både fysisk og psykisk, og de mener yrkesbakgrunnen som politi- og fengselsbetjent har kommet godt med underveis.

- Ja det trur jeg helt klart, i politiet har vi en hverdag hvor vi må holde oss i god form og vi er vant til å måtte forholde oss til situasjoner som vi er uvitende om på forhånd, sier Marita.

Hun har ikke gjort noe ekstra utover å trene som normalt i forberedelsene til konkurransen.

- Det har gått mest på å forberede seg mentalt.

Erica mener seg også godt forberedt:

- Du blir en god menneskekjenner av å jobbe i fengsel. Man jobber tett sammen og lærer seg å lese folk og man blir vandt til å jobbe i team, sier Erica.

Hun har tidligere vært to år i hæren, hvor hun avsluttet med utenlandstjeneste i Afghanistan i syv måneder.

- Der fikk jeg kjenne på hodet hvordan det reagerte da kroppen måtte tåle mye, og fysisk er jeg sterk, sier hun.

Oppleve Norge

- Hvorfor ville dere være med på «71 grader Nord»?

- For å få oppleve Norge på en annen måte, er svaret fra begge.

De har gledet seg til alle opplevelsene med fjellturer, sykling, løping, padling og ski, for å nevne noe, rundt om i landet.

- Alle de syke tingene som vi ellers aldri hadde fått gjort, og ikke minst det at man blir godt kjent og får 11 nye nære venner, sier Erica.

- Det har vært helt fantastisk, sier Marita.

- Hva var den største utfordringen underveis?

Svaret er enda en ting felles for de to: Høydeskrekk.

- Jeg er virkelig livredd for høyder. Også fryser jeg hele tiden, så det har helt klart vært de to største utfordringene, sier Marita.

- Jeg har helt sinnsykt høydeskrekk, du aner ikke, sier Erica.

Så får vi se da, hvem som er best. Fengselsvesenet eller politiet? Hvordan det går med jentene har vi iallfall anledning til å se på TV-skjermen utover høsten.

Powered by Labrador CMS