TIDLIG KRØKES: Oddbjørn Brendeland Aune (5) har vært fast bestemt på å bli politi i nesten to år.

Oddbjørns (5) brev sjarmerte politiet

«Skriv at Oddbjørn vil bli politi, så veit dei at eg komme når eg har blitt voksen».

Publisert

Oddbjørn Brendeland Aune (5) fra Fusa, har i to år vært fast bestemt på å bli politi. Så bestemt at han til slutt fant ut at moren hans, Katrine Brendeland, måtte sende et brev til sjefene i politiet. 

- Han hadde fått på seg uniformen sin en dag, og sa at nå må du ta bilde av meg og sende til politisjefene. De måtte vite at han skulle komme og jobbe en dag, sier Katrine Brendeland, til Politiforum. 

Dermed ble følgende e-post sendt til Politidirektoratet: 

«Jeg vet ikke om dere synes dette er ok, men sønn på 5,5 år har insistert på å bli politi i snart to år. Han har fått seg håndlaget uniform og nå mente han det var på tide at dere fikk vite om dette her, så dere var forberedt den dagen han kom:

"Skriv at Oddbjørn vil bli politi, så veit dei at eg komme når eg har blitt voksen. Eg veit endo ikkje ka skule eg ska gå på, men det kan eg spørre politisjefen om seinare"». 

Det var Os&Fusaposten som først skrev om saken. 

Telefon fra politiet

I POLITIBIL: Oddbjørn og moren Katrine Brendeland fikk sitte på med politioverbetjent Anders Opsal i politibilen.

To måneder etter at brevet ble sendt, fikk Brendeland en telefon fra lensmannskontoret i Fusa. De hadde fått videresendt brevet fra Politidirektoratet, og inviterte Oddbjørn og moren til å komme på besøk. 

Dermed fikk Oddbjørn komme på lensmannskontoret i april, i god tid før han hadde tenkt å begynne. 

- Det var et kjempeflott opplegg. Han ble virkelig godt tatt imot. Alle tok seg tid til å hilse på ham, selv om de var opptatt med sitt, sier Brendeland, og legger til at de ikke hadde forventet å få denne responsen på e-posten. 

Politioverbetjent Anders Opsal tok også med seg Oddbjørn på en kjøretur i politibilen. 

STAS: Oddbjørn viser to tomler opp etter besøket på lensmannskontoret i Fusa.

- Han var kjempestolt. Han er egentlig ganske sjenert, men da han fikk være med i politibilen og fikk en is, ble han varm i trøya. De snakket om hva politiet jobber med, så det var veldig kjekt, sier Brendeland. 

- Ikke vært med på før

Anders Opsal, politioverbetjent ved Kvam/Fusa/Tysnes Lensmannskontor, tjenestested Fusa, synes det var veldig hyggelig å få besøk av Oddbjørn og moren hans. 

- Det var en litt spesiell henvendelse, for det var ikke at han hadde lyst til å se en politibil, eller å se lensmannskontoret, men det var at vi skulle vite at han kom. Det var veldig kjekt å ha ham på besøk, sier Opsal. 

Han legger til at slike forespørsler ikke kommer ofte. 

- Dette var en individuell henvendelse, og det har jeg ikke vært med på før. Det er oftere at det kommer henvendelser fra barnehager og barneskoler, sier han. 

Powered by Labrador CMS