Politiforum tester:
Arc’teryx Rope Glove

Geiteskinn på sitt «bææste»?

Hanskene er gode, men mister litt grepet i operativ tjeneste.

Publisert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

I denne utgaven ønsket jeg å utforske en hanske som hadde allround-kvaliteter. Lenge har jeg lett etter hansken som fyller alle krav, men – og med fare for å hoppe til konklusjonen – jeg fant dem heller ikke nå. Likevel er denne hansken absolutt noe å lese videre om.

Arc´teryx leverer her en skinnhanske av 100 prosent geiteskinn, noe som raskt kjennes på både kvalitet og komfort mot hånden. Foruten geit, har den felter med nylon (50 prosent), Polyester (43 prosent) og Elastane (7 prosent).

Fakta

Produkt: Rope glove

Produsent: Arc’teryx

Vekt: 83 gram

Pris: 999 kroner

Pluss: Robust og slitesterk.

Minus: Fungerer dårlig i kulde og vått miljø

Intensjonen og det primære bruksområdet fra leverandøren er klatring og redning. Basert kun på det, får den toppscore. Men fordi jeg nok har vært litt urettferdig med mine høye krav, faller den noe i totalen.

Hanskene oppleves som suveren under arbeid med høy intensitet, og skåner og beskytter hendene godt under de fleste påkjenninger. For min del har den kjørt seg mye som sporhanske med en hund i andre enden. Her viser den god sliteevne og godt grep. Den har et kult utseende, sitter godt opp på håndleddet og har noen lange stropper man kan bruke til å raskt klipse på for eksempel en karabinkrok. Disse stroppene er avtagbare, noe som er et pluss.

All den tid en tredjedel av hverdagen min er på jobb, ville jeg også benytte meg av hanskene i ulike jobbsettinger. Dessverre er den ikke optimal til operativ tjeneste, men på ingen måte håpløs. På skytebanen oppleves hansken, til tross for god passform og «feeling», ikke fullverdig. Med pistol ble finmotorikken satt på prøve, mens den med Mp-5 var mye bedre, og tierne satt løst.

I spesifikasjonene fra leverandør sies hansken å ha fingertupper lagd slik at de fungerer på touchscreen. Det er etter min mening litt tilfeldig om det gjør det eller ei. Løsningen ble derfor å ta dem av da tålmodigheten tok slutt.

Når det gjelder vind og vær, fikk hansken bli med meg to ulike helger på fjellet. Det var kaldt, blåste jevnt og alpint sto på programmet. Hanskene gjorde ikke jobben jeg ønsket den skulle gjøre, og jeg ble raskt veldig kald på hendene – først og fremst fordi de ikke taklet kulda. Hanskene holdt dog vinden ganske bra ute.

Men her kom trikset jeg hadde planlagt på forhånd: En syltynn innerhanske i ull og akryl (70/30). Fortsatt ikke på høyde med en fullverdig vinterhanske, men absolutt brukbar. Hadde jeg vært heldig og tilbrakt disse dagene i påskesol, hadde dette trolig vært helt topp.

I forbindelse med nevnte sportrening av hund, ble det noen dager ganske vått i hovedstaden. Imponerende nok går ikke det nevneverdig ut over kvaliteten i grepet, og hanskene tørker raskt etter endt økt. Her er det viktig å henge dem opp til luft-tørking etter hempen som er sydd på ringfingeren. Egenskapene ved grep og vått føre tilegner jeg god pusteevne. På den negative siden, kan dette føre til at hanskene endrer noe passform.

Alt i alt er hansken av meget god kvalitet, kul og med godt grep. Geiteskinnet har god komfort og smidighet. Og isolert sett, med tanke på hva hansken er ment for, blir scoren høy. Men fordi jeg utfordret den på ulike andre bruksområder, er totalinntrykket av allround-kvalitetene terningkast 3.

Powered by Labrador CMS