Politiforum tester Brynje Expedition Jacket. Foto: nordsveenfoto.no
Politiforum tester Brynje Expedition Jacket. Foto: nordsveenfoto.no

Test: Jakke til uvær

Norsk vintervær kan være spennende. Denne jakka bidrar til at spenningen blir mer behagelig.

Publisert

Vi skal med en gang avklare at vi ikke har fått testet jakken på ekspedisjon. Men åtte sekundmeter og 12 kuldegrader oppe på snaufjellet, gir en indikasjon på hva jakka er god for. Vi har ikke testet i regn. Jakka holdt vinden ute, det var enkelt å justere hetta, og det ble ikke kondens på innsiden i turfart med ski på beina, uten sekk. 

Skalljakker er akkurat det de utgir seg for å være. Et skall mot været. Ikke til isolering.

Med det utgangspunktet er denne jakka fra norske Brynje produkter et godt valg. I motsetning til gore-tex lignende materialer, er denne jakka laget av et delvis elastisk materiale, som heller ikke høres ut som stiv plast i kulden.

+ Dette var bra

  • God unisex-passform
  • Hetta har fine detaljer
  • Behagelig stoff

Det er rett og slett mindre støy under bevegelse, og stretch-egenskapen tillater mer kroppsnær fasong. Og den tørker raskt. 

-Kunne vært bedre

  • Kun en farge i sortimentet

God lufting

Fakta

  • Produkt: Brynje Expedition Jacket. 
  • Kan kjøpes med rabatt av medlemmer av Politiets Fellesforbund. 
  • Har du forslag til utstyr som kan bedre livet som politi? Send oss en e-post på [email protected]

Glidelåsene virker solide, og de er forsynt med små stropper som gjør det mulig å betjene jakka uten å måtte ta av vottene. Hetta er romslig med plass en hjelm, og har en tynn wire rundt åpningen for å unngå at hetta klistrer seg til deler av ansiktet når vinden kommer fra siden.

Brynje har forsynt området rundt hals og hake på innsiden av jakken med et tynt lag mykt stoff. Det føltes godt å ikke bli skurt i kaldt ansikt av et kaldt og stivt kunststoff.

Foto: nordsveenfoto.no
Foto: nordsveenfoto.no

Sømmene er forseglet med tape, og typisk for Brynje, det er en netting på rygg og skuldre for å få luft mellom jakken og plaggene innenfor. Det fungerer.

Vi opplevde god lufting gjennom sidelommene med delvis åpen glidelås og gjennom egne luftelommer på siden av kroppen og delvis under armene. 

Lommedetaljer

Brynje valgt å la ermene være forholdsvis kroppsnære. Det gjør at vottene til vinterbruk bør være slik at de kan trekkes over håndleddet, og utenpå jakka.

Vi likte fiffige lommedetaljer på innsiden med plass til votter og lue, og de litt mindre lommene på brystet med plass til kompass, sjokolade eller andre mindre nødvendighetsartikler. Alt i alt ei solid og god jakke med fin passform.