Politiforum tester:

God ryggdekning

Milrabs operative patruljesekk har fleksibiliteten du trenger på jobb, men mangler litt for å være en optimal tursekk.

Publisert Sist oppdatert

Milrab har videreutviklet sin operative sekk «Patrulje». Den ser bra ut, med et kult og diskret utseende. Det avanserte bæresystemet er noe av det produsenten selv markedsfører som en av sekkens kvaliteter, samt den robuste «looken».

I testperioden har jeg benyttet den både på jobb og privat i forbindelse med korte turer for å utforske mulighetene den byr på.

Sekkens yttermateriale er 100 prosent polyester, mens den innvendig har lag med nylon. Dette gjør den vannavstøtende, og i tillegg kommer den med avtagbart regntrekk i sekkens bunn. Bunnen er også forsterket med PVC (også kalt vinyl) og gjør den ekstra robust når den settes fra seg.

Glidelåsene er vanntette og sømmene forsterket. De svært mange «Molle-festene» gir mange muligheter for påbygging og diverse påheng.

Sekken er veldig enkel med gode løsninger. Et hovedrom man kan komme til både fra toppen, men også fra en stor hurtiglomme om den ligger flat. Denne tilgjengeligheten likte jeg godt. Hovedrommet er i tillegg utstyrt med en avtagbar skillevegg med sterk borrelås. Denne veggen er i tillegg justerbar.

Topplokket er akkurat passe stort til å få med seg det viktigste og å ha det lett for hånd. Hver side av sekken har store sidelommer, hvor det i tillegg er gjennomgående åpning hvis man ønsker det. Det være seg til ski, rajer, staver eller annet som er lengre enn det en vanlig lomme gir plass til.

Bæresystemet er noe av det jeg synes var både best og dårligst med sekken. Det positive er kvaliteten, med aluminiumskinner som kan tilpasses ryggkonturer, brystlås, god pute i korsryggen, hoftebelte og justerbare reimer. Det er såkalt pustende «mesh» (avansert materiale) i rygg, hoftebelte og reimer, for å minimere svette.

Det negative for meg var at uansett hvordan jeg justerte ryggen, var ikke tilpasningen på bærereimer og hoftebelte i balanse. På grunn av min rygglengde, ønsket jeg hoftebeltet lavere. Dette var ikke mulig, selv på ytterste nivåer. Slik jeg erfarte det, var dette kun et minus hvis vekta på sekken og lengden på tur krevde det. Men om dette hadde vært ytterligere forbedret, ville den ha vært en like god tursekk som hverdagslig operativsekk. Man kan kanskje konkludere med at om du er lavere en 180-ish centimeter, er den helt perfekt.

Pluss og minus

PLUSS: Smarte løsninger til hovedrommet i sekken.

MINUS: Vanskelig å få godt feste på hoftebeltet og skulderstropper samtidig.

Fakta

Produsent: Milrab

Vekt: 2,5 kilo

Pris: 1499 kroner

Materiale: Polyester/nylon

Utstyret som testes i denne spalten velges ut etter innspill fra lesere eller testpersoner. Utstyret leveres tilbake etter at testen er gjennomført.

Jeg likte denne sekken veldig godt, men da fordi mitt bruksområde er i hverdagen og at jeg ikke planlegger lengre ekspedisjoner. Den er robust og kul, og har en tilgjengelighet som tiltaler meg.

Les flere tester her.