Politiforum tester:

Ei uventet natt ute blir noe helt annet hvis man kan krabbe inn i en slik vindsekk

Skal du gå undercover på tur, er det ingen vei utenom: Skaff deg en vindsekk.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en klassiker og slett ingen nyvinning. Jerven «Hunter» er en robust, vindtett, vanntett og isolert sekk som ligger godt i bunnen av sekken når du ikke bruker den. Helt til du skal ta en pause og trenger å isolere deg mot vind, nedbør eller kulde. Duken er utviklet for jegere som har planlagt å sitte usett på post, derav kamuflasjemønsteret. Jeg har brukt den for å forsterke en litt for kald sovepose, og jeg har brukt den som varmested for ungene når vi har vært ute på tur. Eller et sted å ta lunsjpause når været ikke spiller på lag.

Fakta

  • Utstyret som testes i denne spalten velges ut etter innspill fra lesere eller testpersoner. Utstyret leveres tilbake etter at testen er gjennomført.
  • Produsent: Jerven
  • Vekt: 1500 gram
  • Mål: 102 x 220 cm
  • Pris: 3600 kroner

På lengre turer er den fin å ha med som en del av sikkerhetstenkningen i tilfelle skader eller uventede lengre opphold ute. Til politibruk er den godt egnet for skarpskyttere som i timevis venter ute på objektet eller for hundeførere som driver ute uavhengig av været. Eller for spanere med et utendørs objekt og ekstra behov for å være «undercover».

Ei uventet natt ute blir noe helt annet hvis man kan krabbe inn i en slik vindsekk. Med et lite «gravlys» inne i sekken (pass brannfaren!) i en nødsituasjon, kan man klare å holde en anstendig temperatur inne i sekken selv med ei vinternatt ute.

Pluss og minus

Pluss: Gjør en kald opplevelse varmere.

Minus: Kan bli klam hvis man har den over hodet.

Glidelås rundt hele posen gir mulighet for å bruke den som poncho eller sovepose. Helt åpen kan sekken spennes opp som en presenning mot vind og vær. En medfølgende kompresjonspose gjør at den gir lite volum. Og et oransje, refleksmerket tøystykke som følger med, er ment å merke sekken om det skulle bli nødbivuakk, slik at letemannskaper lettere finner deg.

For å illustrere bruken: Vi har en politikollega som en gang var deltager i det 1000 kilometer lange Finnmarksløpet. En plutselig storm ga full stans. Akkurat der hadde en konkurrent fått opp vindsekken. Konkurransen mellom de to var ikke større enn at det også ble plass til vår kollega i vindsekken natten gjennom.

Les flere tester her.

Powered by Labrador CMS