Teltet har god lufting, og blir fi nt
kvitt kondensen, bare du husker
å åpne luftelukene.
Teltet har god lufting, og blir fi nt kvitt kondensen, bare du husker å åpne luftelukene.

Politiforum tester:

Når vekta er viktig

Vi har tatt med Helsports letteste tomannstelt på ryggsekktur. 1450 gram inkludert plugger får fint plass i bunn av sekken.

Publisert Sist oppdatert

Når sekkereimene gnager seg inn i skuldermusklene, blir vekta viktig. Helsport Ringstind Superlight 2 er et tresesongers telt, med sterkt fokus på å krympe vekta.

Fakta

Helsport Ringstind Superlight 2.

Pluss: Lett, sterkt og funksjonelt.

Minus: Langsidene burde hatt et ekstra pluggfeste for å minske blafring i vinden.

Du kan kjøpe lettere telt, men da går det gjerne på bekostning av rivestyrken i teltduken. Akkurat det ble litt viktig ei natt på toppen av Strupebreen ved Lodalskåpa nå i mai. 15 sekundmeter vind gjorde at det tok godt tak i teltet. Fordi teltet ikke har stormmatter, ble det plutselig interessant å bygge en levegg av snøblokker klokka to om natta.

Da var vi blitt vekket av det som hørtes ut som et helikopter som landet på utsiden av teltet. Det viste seg å være turbulensen som på lesiden rev opp teltdøra – som fikk kjørt seg i vinden. Resten av natta ble tilbrakt i fullt goretexutstyr nede i soveposen, i tilfelle vinden skulle øke og teltet ryke. Det gjorde det ikke.

Teltet har god lufting, og blir fint kvitt kondensen, bare du husker å åpne luftelukene. Slike krympa tomannstelt er helt greit hvis du er god venn med partneren i teltet, for det kan bli ganske intimt.

Likevel, vi fikk både fyrt primus og laget mat i det ørlille forteltet mens sekkene lå i fotenden. Med kun ei stang, få plugger og sju barduner, går det lynraskt å få opp teltet. Et bra pluss er at bardunene reflekterer lys, og er litt lettere å se når man nærmer seg i mørket med kun hodelykta som lyskilde.

Les flere tester her.