RETURREISE: Erfarne politipensjonister som føler de har mer å gi for etaten, kan bare søke på politistillinger på alle nivåer, skriver innleggsforfatteren.Click to add image caption
RETURREISE: Erfarne politipensjonister som føler de har mer å gi for etaten, kan bare søke på politistillinger på alle nivåer, skriver innleggsforfatteren.Click to add image caption

DEBATTINNLEGG

Viktig melding til alle politipensjonister: Erna trenger DEG!

Til deg som allerede har gått av med pensjon har regjeringen nemlig ordnet det slik at du kan få gleden av å igjen høste arbeidslivets frukter – uten å få en krone ekstra.

Publisert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

PS: Dette debattinnlegget gir ikke uttrykk for skribentens holdning, det er en opplevelse av regjeringens holdning til pensjon for politiansatte ispedd et knippe bergensk ironi.

Dette er en viktig melding til alle landets nåværende og kommende politipensjonister! Erna trenger DEG. Ja, hun trenger deg så mye at hun dundret gjennom en lovendring for å beholde deg i tjeneste. Etter en prat med noen få pensjonerte, friske politifolk fant regjeringen ut at disse enkeltindividene av sunn, norsk ungdom var for friske til å pensjoneres. Noen ville også jobbe lenger, og da måtte det legges til rette for at dette skulle gjelde alle.

Aldersgrenseloven ble endret slik at pliktig avgang, som er hele den kollektive grunnpilaren for særaldersgrensens eksistens, ble fjernet. Endelig kan politifolk fortsette helt til fylte 70 år. Er du en av de politipensjonistene som har følt at du ikke helt fikk avsluttet din politikarriere og føler du har mer å bidra med? Fortvil ikke! Nå kan du nemlig søke på alle politistillinger i etaten, så lenge du er utdannet politi. Det er avklart med Statens Pensjonskasse at du ikke vil få avkortning, men du vil heller ikke få noe mer i lønn. Til deg som allerede har gått av med pensjon har regjeringen nemlig ordnet det slik at du kan få gleden av å igjen høste arbeidslivets frukter – uten å få en krone ekstra.

Vurderer du å gå av i løpet av de nærmeste årene? Heldigvis har regjeringen ordnet gode rabatter i avlønning hvis du vurderer å fortsette, slik at de offentlige utgiftene ikke blir for store. Ikke lenger noe å lure på, med andre ord.

Til dere politiansatte som vurderer å gå av med pensjon om ti år eller senere: Ikke fortvil, dere trenger ikke lenger vurdere selv om dere skal gå av! Regjeringen har nemlig vært så hensynsfull og laget en ordning som gir deg pliktig fortsettelse i stilling. Er du fortsatt ung i tjeneste? Da har regjeringen en skikkelig søt karamell du kan suge på: Din pensjonsordning er nå så lukrativ at du blir 70 år før pensjonen blir til å leve av.

Her er altså et hav av muligheter for alle politiansatte og politipensjonister. Det ble mange år ekstra over natten, så her må alle ta kloke valg.

Så, er du en politipensjonist som føler at du har mer å gi for etaten? Søk på utlyste stillinger på alle nivåer! Det gjelder også dere pensjonerte livvakter med tung erfaring fra å beskytte de viktigste politikerne i dette landet. Om du er 69 eller 39 år har ingen betydning, for ifølge regjeringen kan du fint gjøre den samme jobben!

Bare husk å ta med en god attest fra optikeren, slik at IP-godkjenningen går i boks.

Powered by Labrador CMS