En sart politisjel

Et oppdrag ble litt kraftig kost for polititjenestemannen, skriver Kaveh Mokri fra Oslo politidistrikt.

Publisert

Historien startet dagen før der vi sjekket en leiebil i Oslo sentrum. Siden datasystemene var nede, fikk vi ikke sjekket før dagen etter, og det viste seg at mannen var etterlyst av Interpol!

Jeg og en kollega jobbet kveldsvakt, og var satt opp på ambassadevakt. Mens vi står i rundkjøringen ved den amerikanske ambassaden, kjørte leiebilen med den etterlyste mannen forbi. Egentlig hadde vi ambassadevakt, men vi lar ikke en etterlyst mann slippe unna. Bilen ble stanset to-tre kvartaler unna og jeg går frem – og det er riktig mann!

Når jeg skal varsle makker og be om bistand kommer en annen mann ut av baksetet og legger på sprang. Jeg løper, og makker kjører etter, og det ender med at mannen hopper fra en høy kant og treffer en benk som ligger under snøen.

Der ligger han og skriker av smerte, men jeg er tom for luft og melkesyre står ut av leggene mine.

Mens han ligger der og jeg ser på han, skriker han: «You pushed me!» og flere engelske banneord.

Heldigvis kom det flere som så hendelsen og bekreftet at han hoppet selv.

Bilen med den etterlyste var borte vekk og vi satt igjen med en venn som hadde brukket foten. I ambulansen har han store smerter. Han har brukket leggen og beinet presser mot dressbuksen hans, og for tjenestemannen med sart sjel, kan dette bli tung kost.

Medic klipper opp buksen og når politimannen om bord ser at leggbeinet presser mot huden, må ambulansen stanses og det blir en ny pasient om bord.

Jeg sender utfordringen videre til vår politipasient Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt. En av politi-Norges skarpeste tunger, en dyktig kollega og en sart sjel for bruddskader! Lykke til Bjørn G!

Powered by Labrador CMS