Politiponnien som ble tegneserie

Shetlandsponnien «Paien» sto i sentrum for Rytterkorpsets aprilspøk i 2012. Ikke ulikt en fersk rute av tegneserien «Poli-10».

Publisert

De humret godt på Rytterkorpset i Oslo, da siste sommerutgaven av Politiforum ramlet ned i postkassa. På humorsidene fant de et gjenkjennelig motiv i tegneserien «Poli-10»: Bruk av ponni istedenfor hest som et sparetiltak.

Men ponni hadde Rytterkorpset allerede i 2011 og 2012.

– Det startet med at datteren min Tina, som da var fem år, hadde shetlandsponnien «Paien» på fôr en gang i uka. Så lånte vi den noen måneder, som selskapshest for gamle Hugin (29), og som et innslag for barnehager når de kom på omvisning. I tillegg var det mange andre her som brukte den til barna sine. Vi må starte tidlig med rekruttering, vet du! forteller Anne-Kristin Teigen i Rytterkorpset.

Det var naturlig nok aldri aktuelt å bruke Paien i vanlig tjeneste. I hvert fall ikke før 1. april 2012.

– Da gjorde vi et patruljestunt som aprilsnarr, smiler Teigen.

Politibetjent Cecilie Røer fikk den store æren, lot hest være hest, og satte seg opp på Paien i full uniform. Sammen med kollegene Wenche Borthen og Silje Arnestad på fullskalahestene Mjølner og Brage, fikk Paien være med på patrulje i Oslos gater.

– Ikke alle skjønte at det var tull, og mange synes det var en god idé! sier Teigen.

Kunstneren selv, serietegner og politimann Hermund Storsæter, sier han ikke var kjent med Rytterkorpsets stunt fra 2012 da han tegnet stripa.

– Men det var jo et rasende festlig påfunn!

Også på 17. mai det samme året fikk Paien lov til å være fullt uniformert, til glede for publikum på Karl Johan. Det var shetlandsponniens andre og siste opptreden som politihest.

– Senere dro Paien på sommerbeite, og har siden vært hos matmor i Asker. Han er nå 19 år og lever livets glade dager, sier Teigen.

Men ponnien har satt sine spor, og har gjort sitt til rekrutteringen av framtidens politi.

– Datteren min blir snart 12, og skal selvsagt bli ridende politi hun også!

Powered by Labrador CMS