- Dette er en pris vi verdsetter høyt, sier redaktør Ole Martin Motrvedt.
- Dette er en pris vi verdsetter høyt, sier redaktør Ole Martin Motrvedt.

Politiforum vant prestisjetung mediepris

Politiforum vant prisen for «Årets magasincover», for fjorårets aprilutgave, hvor forsiden var utformet som en personalmappe.

Publisert

Politiforum fikk prisen for «Årets magasincover», på medieprisutdelingen under Nordiske Mediedager i Bergen. 

Prisutdelingen arrangeres hvert år av Mediebedriftenes landsforening. Politiforum fikk forsideprisen for fjorårets april-utgave, som var utformet som en gammeldags personalmappe. 

Bakgrunnen for det noe uvanlige designet var artikkelen om at flere politiansatte opplevde at innholdet i personalmappene deres ble utlevert til utenforstående - av arbeidsgiver selv, og uten at Politidirektoratet stoppet det. 

- Å motta denne prisen er veldig moro. Dette en pris vi verdsetter høyt, sier redaktør Ole Martin Mortvedt. 

Politiforums aprilutgave fra 2018.
Politiforums aprilutgave fra 2018.

- Både redaksjonen, designerne og trykkeriet går løs på hver eneste utgave med mål om å lage et produkt av høy kvalitet. Det er veldig inspirerende å jobbe med alle sammen. Med denne forsiden ville vi løfte fram artikkelen om at politiansattes personalmapper ble utlevert til vilkårlige mennesker som ba om det. Dette skjer i en tid med mer vold og flere trusler mot ansatte i politiet. Å levere ut denne typen informasjon truer sikkerheten til politiansatte, og kan dermed svekke politiets slagkraft, sier Mortvedt. 

Dette skriver juryen: For en fantastisk forside! Dette er genialt og oppsiktsvekkende. Forsiden skiller seg ut og går rett på sak. Politiforum imponerer stort med dette grepet. Bravo!

- Ellevill ide

Ideen til utformingen var det utgavesjef Erik Inderhaug som kom på. Å sette ideen ut i live var likevel ikke bare enkelt. 

Designer Øyvind Kristiansen gikk løs på oppgaven med å finne riktig type papp. De målte også opp de korrekte dimensjonene for mappeomslaget, og dette brukte trykkeriet Panzerprint til å lage et eget verktøy for å skjære ut mappene.

- Det var utrolig moro da vår lille redaksjon klarte å gjøre denne ville idéen til virkelighet, men at vi nå står igjen med prisen for Årets Magasincover, er over all forventning. Vi er glade og stolte over å ha nådd helt til topps i dette selskapet, sier Erik Inderhaug. 

Coveret på aprilutgaven var pakket inn i en arkivmappe i grå papp.
Coveret på aprilutgaven var pakket inn i en arkivmappe i grå papp.

Han tar dette som en anerkjennelse av jobben redaksjonen, grafikerne i Mediamania og trykkeriet Panzerprint la ned for å realisere forsiden. 

- Vi valgte å bruke tid og ressurser på denne forsiden for å skape mest mulig blest rundt saken den handler om: Hvordan et fragmentert lovverk åpner for at hvem som helst kan få innsyn i personlige opplysninger fra politiansattes personalmapper. Det er en svært viktig sak for mange av våre lesere, sier Inderhaug. 

De andre nominerte i kategorien «Årets Magasincover» var septemberutgaven av Elle, og juniutgaven av reisemagasinet Vagabond. 

Politiforum var også nominert til prisen for «Årets magasin», sammen med VGs matsatsing Godt, Vagabond, Det Nye og Elle. Det var Godt som stakk av med seieren i denne kategorien. 

Powered by Labrador CMS