En lama for mye

For flere år siden jobbet jeg på ordensgruppen Eigersund politistasjon. Som i de fleste andre byer, opplever politiet desverre at noen har blitt slaver av «kong alkohol».

Publisert Sist oppdatert

En av disse hadde vi en ettermiddag satt i arrest for overstadig beruselse. Vedkommende dro rundt på en liten hund som han alltid hadde med seg. Da vedkommende ble satt inn, ble hunden innlosjert i politistasjonens bur for oppbevaring av hittesykler.

På slutten av denne kveldsvakten, kom en innbygger innom politistasjonen i et annet anliggende. Vedkommende leide en halvvoksen lama i bånd. Da vedkommende var iferd med å forlate politistasjonen, var det på tide å løslate vår berusede venn i arresten. Vi ba derfor om å få låne den fredelige lamaen en liten stund. Avtalen var at undertegnede skulle løslate vedkommende fra arresten, mens min kollega som jeg delta vakten med, skulle komme med lamaen i band fra sykkelboden.

Etter å ha løslatt vedkommende, ble han tatt med ut i garasjen. Her fikk han beskjed om at vi ventet på min kollega som skulle hente hunden hans. Da min kollega straks etter kom ut fra sykkelboden leiende på lamaen, tittet vedkommende forskrekket på meg og ristet fortvilet på hodet mens han uttalte følgende:

– Jeg tror vi går inn i arresten igjen, jeg føler at jeg må sitte noen timer til!

Til neste utgave utfordrer jeg min gode venn og lokallagsleder Stein Nordahl Wilhelmsen