I Sverige har hele landet blitt bestemt som arbeidsplass for politifolk. Det gjør at flere må flytte etter omorganisering. Illustrasjonsbilde,
I Sverige har hele landet blitt bestemt som arbeidsplass for politifolk. Det gjør at flere må flytte etter omorganisering. Illustrasjonsbilde,

Svensk politi nektes å bruke høyttalere under demonstrasjon

Skal demonstrere under Nobel-middagen.

Publisert Sist oppdatert

Svensk politi er villige til å gå langt for å sikre bedre arbeidsvilkår for de ansatte. I dag demonstrerer politiet under Nobelmiddagen i Stockholm.

Men høyttalere får ikke Polisförbundet bruke, skriver SVT.se.

Polisförbundet mener ytringsfriheten begrenses.

– Jeg synes det er merkelig. Det som er vanlig er at man har mulighet til å få fram budskapet sitt og for å kunne gjøre det har man tilgang til høyttalere eller scene hvis man trenger det, sier Stefan Eklund, leder for Polisförbundet i region Stockholm, til SVT.

LES OGSÅ: Åtte av ti politifolk vurderer å slutte i Sverige

Demonstrerer flere steder

Politifolk skal demonstrere flere steder i den svenske hovedstaden og søkte om tillatelse i forkant. Svenske politifolk er svært misfornøyde med både lønn og arbeidssituasjonen etter politireformen som ble i verksatt for snart ett år siden. Mange sier de vurderer å slutte.

Pressetalsmann i politiet, Lars Byström, mener imidlertid at ingen som demonstrerer utenfor stadshuset i Stockholm under Nobelmiddagen får bruke høyttaler.

– Det er en praksis for at man ikke skal risikere å forstyrre arrangementer som pågår, sier han til SVT.

Han har ingen svar på hvorfor Polisförbundet nektes å bruke høyttalere også andre steder, der det ikke pågår Nobelarrangementer.

Nå blir i stedet demonstrasjonen til Polisförbundet en stille markering under Nobelmiddagen. Det er forventet at rundt 500 politifolk vil delta.