Rigmor Isehaug, seksjonssjef for vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Sier opp jobben etter Monika-saken

Rigmor Isehaug, som sa hun ble truet med personellmessige konsekvenser etter varslingen i Bergen, slutter i jobben.

Publisert Sist oppdatert

Sjef for Vold- og sedelighetsseksjonen hos politiet i Bergen, Rigmor Isehaug, sier opp jobben sin, melder BA.

Isehaug var sjefen til varsleren i Monika-saken, Robin Schaefer, som blant annet kritiserte henne for å ikke gjøre nok.

Overfor TV2 gikk Isehaug onsdag kveld hardt ut mot ledelsen i Hordaland politidistrikt, som hun ikke lenger har tillit til.

– Jeg ble totalt overkjørt ikke hørt. Jeg følte jeg presset på, men på lik linje med Robin Schaefer ble jeg holdt utenfor. Når de samme personene skal lede påtalebiten i Hordaland politidistrikt, så mangler jeg tillit. Jeg kan ikke fortsette i en jobb der jeg ikke har tillit til de som skal styre, sier Isehaug til TV2.

I februar tok hun bladet fra munnen i Politiforum og fortalte at hun følte seg maktesløs, og at også hun hadde oppfattet at innblanding i Monika-saken kunne medføre personellmessige konsekvenser.

– Når vi etter flere henvendelser, der jeg støttet Schaefer, fikk en klar ordre via stasjonssjefen fra visepolitimesteren om å be Schaefer holde seg unna, fulgte også jeg ordren. Jeg følte jeg sto ganske maktesløs i å følge opp det som videre skjedde, blant annet fordi jeg ikke lenger hadde tilgang til saken, sa Isehaug til Politiforum i februar.

Les også: Feil leder som går i Bergen

Ble for tungt etter at hun støttet varsleren

Til BA.no innrømmet Isehaug onsdag formiddag at varslersaken var en medvirkende årsak til at hun slutter i jobben, etter å ha mistet motivasjonen.

– Jeg har kommet til at nok er nok. Jeg føler jeg har mistet stå på-viljen og motivasjonen det siste halvannet året. Dette knytter seg opp til forsøkene på å få Monika-saken gjenopptatt, forklarte Isehaug til BA.no.

Til Politiforum sa Isehaug i februar at hun hadde forståelse for Schaefers frustrasjon. Hun bedyret at hennes motivasjon hele tiden har var å få belyst Monika-saken fullt ut på en best mulig måte.

Men det var tungt å støtte varsleren, innrømmet hun også.

– Dette har ligget tungt på mange av oss som har hatt befatning med denne saken, sa Isehaug.

Nå gir altså Isehaug seg i politiet etter 37 år. Hun gleder seg ikke lenger til å gå på jobben, slik hun har gjort i alle år, opplyser hun til TV2. I juni går hun av med pensjon.

Powered by Labrador CMS