Anders Snortheimsmoen, tidligere sjef for Beredskapstroppen.
Anders Snortheimsmoen, tidligere sjef for Beredskapstroppen.

Se politiets Volvo 940 leke seg på glattisen

Nydelige videobilder fra Golsfjellet.

Publisert Sist oppdatert

I disse dager trener politiet på bilkjøring på Golsfjellet. Og i en video selskapet Dronegutta har publisert på sin Facebook-side, er det en god gammel kjenning som glir elegant over glattisen.

Dronegutta drives av tre lensmannsbetjenter fra Nes, som utenfor jobben har fattet interesse for filming med droner. De skriver at gjensynet med politiets Volvo 940 ble tårevått.

– I OL-året 1994 rullet det en ny Volvo 940 ut fra lokalene til Fenstad Auto. 165 hestekrefter, 2,3 liters lavtrykksturbo og automat. Den hadde deretter aktiv tjeneste på Romerike, før den forsvant sporløst fra rampelyset, skriver Dronegutta.

De filmer deler av kjøretreningen på Golsfjellet til bruk som instruksjonsvideo for politiet, og det ble et sterkt gjensyn da de i februar 2016 fikk se igjen sin gamle patruljebil fra 90-tallet på trening, med rally ispiggdekk på OZ-felger.

– Volvoen kjører på en mest mulig publikumsvennlig måte (les: snøsprut), og har derfor ikke de retteste linjene eller mest korrekte kurvene, skriver Dronegutta.

Men vi synes bildene fra den vakre vinterdagen på Golsfjellet, likevel taler for seg...