Nye studenter på vei inn i skolegården på Politihøgskolen første studiedag. Igjen er det flere enn noen gang som vil være blant dem.
Nye studenter på vei inn i skolegården på Politihøgskolen første studiedag. Igjen er det flere enn noen gang som vil være blant dem.

Ny søkerrekord på Politihøgskolen – igjen

5663 personer ville begynne på bachelorutdanningen ved PHS.

Publisert Sist oppdatert

Da søkerfristen gikk ut 1. mars, hadde 5663 studenter søkt om å begynne på PHS. Det er en økning på 556 personer fra fjorårets rekord.

Dermed fortsetter en svært bratt kurve for Politihøgskolen. Siden 2011, da 3369 personer søkte PHS, har søkertallene økt med hele 68 prosent.

4522 av søkerne hadde PHS som førsteprioritet, opp 564 fra i fjor.

– Attraktivt

Nå starter opptaksprosessen der de aktuelle søkerne skal inn til blant annet egnethetsvurdering og fysiske opptaksprøver. Til slutt skal de bli 720 nye studenter. Høye søkertall krever mer tid og ressurser fra PHS enn før, og derfor har PHS før årets opptak endret på opptaksprosessen.

PHS-rektor Nina Skarpenes.
PHS-rektor Nina Skarpenes.

– Vi er selvsagt fornøyd med høye søkertall og ny rekord, i år igjen. Dette betyr jo at politiutdanning og politiyrket er attraktivt, rett og slett. Når så mange aktivt vil bidra til innsats mot kriminalitet og sikre trygghet for befolkningen er det gledelig og viktig, både for politietaten og det norske samfunnet. En fortsatt høy kvinneandel er også flott, sier rektor ved Politihøgskolen, Nina Skarpenes, i en pressemelding.

Kvinneandelen bland søkerne til PHS er 44 prosent.

Når ut til flere søkere

– Det er bra med høye søkertall. Det viser interessen for politiet og det er imponerende å se hvilken jobb PHS har gjort med å reklamere for seg selv. De når ut til publikum på en annen måte enn de kanskje gjorde for fem år siden, sier Fredrik Svendby Engen, leder i PF-studentene.

LES OGSÅ: Politihøgskolen hadde Norges beste Facebook-side i 2015.

Fredrik Svendby Engen, leder for PF-studentene.
Fredrik Svendby Engen, leder for PF-studentene.

Engen tror også stor medieinteresse rundt politiet, enten det er på godt eller vondt, har noe å si for at mange vil bli politi.

– Det er godt å se høye søkertall, fordi man da har muligheten til å plukke de beste av de beste. I tillegg øker det sjansen for at man kan gjenspeile befolkninga.

Og som student selv, har Engen et par små råd til søkerne i tiden som kommer.

De bør gå litt i seg selv, tenke på hvem de er som person og hvordan de kan håndtere ulike aspekter man møter i politiet. Samtidig bør man gjøre en fysisk jobb for å tåle mye trening uten å bli skadet, råder Engen.