Norsk politi følger Paris-terror

Politiet vil vurdere å iverksette ytterligere beredskapstiltak basert på de trusselvurderinger som kommer.

Publisert Sist oppdatert

Sent i går kveld gikk terrorister til angrep mot flere steder i den franske hovedstaden. Kort tid etterpå meddelte PST at de har styrket beredskapen og følger situasjonen..

Politidirektoratet opplyser til Politiforum at de nå vurderer ytterligere beredskapstiltak.

– Iverksetter politiet spesielle sikkerhetstiltak som følge av situasjonen i Paris?

– Våre tiltak vil være basert på blant annet trusselvurderinger fra PST. Vi er i tett dialog med PST. Vi vil vurdere å iverksette ytterligere beredskapstiltak basert på de trusselvurderinger som kommer, skriver Politidirektoratet i en e-post til Politiforum.

I Sverige har politiet økt oppmerksomheten mot bestemte objekter i byene. Svensk politi opplyser til Aftonbladet at politifolk nå vil vise mer de vil være mer oppmerksome på ting som stikker seg ut. Blant annet voktes nå den franske ambassaden, skriver avisa.

Politifolk trolig blant de drepte

Eurocop, den europeiske politifagforeningen, skriver på sin Twitter-profil at det er kommet ubekreftede meldinger om at fire politifolk skal være blant de mange døde i Paris-terroren.

POD sier det per nå ikke er kommet nye trusselvurderinger som påvirker bevæpningssituasjonen i Norge.

– Vil situasjonen som nå har oppstått gjøre noe med den meldte avvæpningen av politiet kommende tirsdag?

– Foreløpig er det ikke kommet noen nye trusselvurderinger som skulle tilsi at vi gjør endringer knyttet til vår beslutning om at den midlertidige bevæpningen av politi i Norge skal opphøre. Trusselbildet kan igjen endre seg raskt, og våre mottiltak må tilpasses det til enhver tid gjeldende trusselnivå vi står overfor, får Politiforum til svar fra POD's pressevakt.