Odd Reidar Humlegård
Odd Reidar Humlegård

Nå er Humlegård politidirektør

Ikke overraskende ble Odd Reidar Humlegård fredag utnevnt til ny politidirektør på fast basis. Han hadde kun én motkandidat.

Publisert Sist oppdatert

Da ble han i statsråd utnevnt til politidirektør for en åremålsperiode på seks år.

Utnevnelsen kommer ikke overraskende, etter at Humlegård har fungert som midlertidig politidirektør siden august, og etter at det kom fram at han kun hadde én motkandidat til jobben.

Humlegård varslet selv at han hadde søkt på stillingen.

– Jeg er glad for å utnevne Odd Reidar Humlegård som ny politidirektør. Han har bred politifaglig bakgrunn og solid ledererfaring. Vi har nylig satt i gang en politianalyse for å videreutvikle norsk politi. Humlegårdvil lede Politidirektoratet i en spennende tid, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo i en pressemelding.

Humlegård var av de fleste regnet som favoritt til jobben, og ble under Politiets Fellesforbunds landsmøte i Molde møtt med stående applaus etter sitt innlegg om hvordan han ville bygge opp politiet.

Deretter kom også PF-leder Arne Johannessen fra talerstolen med en oppfordring om at han håpet Humlegård kom til å søke stillingen - en oppfordring som også ble møtt med applaus.

Nå har PF og Johannessen fått det som de ønsket: Humlegård er politi-Norges nye toppleder.