Leder for Politiets Utlendingsenhet (PU), Kristin Kvigne.
Leder for Politiets Utlendingsenhet (PU), Kristin Kvigne.

Kristin Kvigne kapret kremjobben

Blir sjef for politifagavdelingen i Politidirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Kun fire personer hadde søkt stillingen som direktør for politifagavdelingen i Politidirektoratet (POD), da søknadsfristen gikk ut i mai. Fungerende leder for avdelingen, Atle Roll-Matthiesen, og sjefen for Politiets utlendingsenhet (PU), Kristin Kvigne, var de klart mest aktuelle kandidatene.

Nå har POD ansatt Kristin Kvigne i jobben.

51-åreingen har siden 2013 ledet PU. Før det var hun midlertidig ansatt i stillingen hun nå har fått på permanent basis.

Blir ledergruppens tredje kvinne

ABC Nyheter skriver at i kveld at de har grunn til å tro at Kvigne ble oppfordret til å søke og at POD har fått klar beskjed fra justisminister Anders Anundsen om å ansette kvinner.

Kvigne trer nå inn som den tredje kvinnen i PODs ledergruppe, sammen med HR-direktør Karin Aslaksen og kommunikasjonsdirektør Margrete Halvorsen.

POD fikk i vinter og vår mye kritikk for ansettelsesprosessen rundt jobben som direktør for beredskapsavdelingen, etter at visepolitimester i Trøndelag, Marit Fostervold, trakk søknaden sin. Hun trakk den etter en telefonsamtale med Politidirektoratet. I ettertid kom det også fram at Kristin Kvigne trakk sin søknad til jobben som sjef for politifagavdelingen i 2013, også det etter en telefon fra POD.

Men nå er hun altså ansatt i jobben hun trakk seg fra den gang.