Jobbet full dag - kjørte tur-retur Vestlandet

To politibetjenter fra Søndre Buskerud jobbet over ett døgn i strekk.

Publisert Sist oppdatert

To politibetjenter i Søndre Buskerud politidistrikt tok en transport for barnevernet. Først jobbet de full dag som planlagt. Deretter kjørte de over til Vestlandet med barnet, og kom frem sent på kvelden. I stedet for å hvile ut på et hotell om natten, snudde de sporenstreks, og var tilbake i Drammensområdet neste morgen, klar for en ny arbeidsdag.

– Hvor gode sjåfører var de da? spør Fjellin retorisk.

– De burde selvsagt ikke kjørt tilbake uten nødvendig hvile. I slike saker må både den enkelte arbeidstaker og arbeidsgiver tenke seg om. Her var det ikke noe behov for å jobbe mye på grunn av liv/helse-begrepet. De burde rett og slett ikke kjørt tilbake uten å hvile, sier Fjellin.

Selv om dette var på et privatbetalt oppdrag, mener Fjellin at arbeidsgiver har et ansvar for å sjekke at de som stiller opp til privatbetalt overtid faktisk har lov til å gjøre det. Man kan risikere at folk jobber så mye på privatbetalt overtid, at de må ta kompenserende hvile så lenge at de ikke kan jobbe for politiet etterpå. Det er politiet som får forespørsel om bistand, da er det politiet som arbeidsgiver som også har ansvaret, sier den erfarne lokallagslederen.