SOMMERFERIE: Nyansatte Henriette Thiis-Evensen tar seg fri i to uker i august. –  Det hadde blitt fjerde året uten ferie og det har blitt ganske mye jobbing i det siste, så jeg gleder meg veldig til å ha fri og reise bort, sier hun. Derfor blir det blant annet hyttetur sammen med hundene Lucas og Lycke.
SOMMERFERIE: Nyansatte Henriette Thiis-Evensen tar seg fri i to uker i august. – Det hadde blitt fjerde året uten ferie og det har blitt ganske mye jobbing i det siste, så jeg gleder meg veldig til å ha fri og reise bort, sier hun. Derfor blir det blant annet hyttetur sammen med hundene Lucas og Lycke.

Henriette var i ferd med å gi opp politidrømmen

Hun ble selve ansiktet på ferske politistudenter uten politijobb. Nå jobber Henriette Thiis-Evensen (38) som etterforsker, og skal for første gang på flere år ta sommerferie.

Publisert Sist oppdatert
I «Politisommer» svarer kjente og mindre kjente ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og om arbeidshverdagen i politiet.

Thiis-Evensen sto fram i Politiforum i november i fjor, hvor hun var én av mange i 2016-kullet som sto uten politijobb. Av de 673 som sto med politivitnemålet i hånda den våren, var det kun 38 prosent som hadde fått fast jobb. Med hard konkurranse og utallige søknader sendt, begynte Thiis-Evensen i et begravelsesbyrå i påvente av en politijobb. Hun var i ferd med å gi opp politidrømmen, men så løsnet det.

Hva skal du i ferien?

− Jeg begynte som etterforsker på familievold ved Grenland politistasjon i juni, så jeg har jo ikke fått opparbeidet meg noen ferie ennå. Men jeg har tatt meg fri to uker i august. Da reiser jeg en uke alene til Kreta og deretter reiser jeg sammen med hundene mine Lucas og Lycke til en hytte i Rauland i Telemark. Det hadde blitt fjerde året uten ferie og det har blitt ganske mye jobbing i det siste, så jeg gleder meg veldig til å ha fri og reise bort!

Hva er det beste med sommeren?

− Det er sol, mat, varmt og god stemning. Det har ikke vært så varmt hittil, men jeg håper det blir bedre vær framover.

Hva gjør du når du skal slappe av?

− Vet du hva, det er to ting; En lang tur med bikkjene mine eller en kveld på sofaen med serier på HBO eller Netflix. Nå er jeg nettopp ferdig med Six Feet Under, og den var veldig morsom særlig siden jeg har jobba i et begravelsesbyrå før jeg fikk jobb i politiet. Nå har jeg begynte å se Game of Thrones.

Et typisk sommermåltid; Hva lager du?

− Jeg er skikkelig dårlig på å lage mat. Jeg liker heller å blir servert! Men det blir mye grilling med venninnene, og da har vi alt mulig av kjøtt, salater, jordbær og desserter.

Hva tar du med deg til en øde øy?

− Minst mulig og bestevenninna mi, Ingvild.

Henriette Thiis-Evensen.
Henriette Thiis-Evensen.

Politiet er under store endringer, hva synes du er vanskeligst?

− Det er mye usikkerhet og mye venting. Mange er usikre på hva som kommer til å skje og hvordan arbeidshverdagen vår egentlig blir.

Og hva har du tro på?

− Det skal bli spennende å se hvordan det blir når alt er på plass.

Hvilken hendelsen i jobben din kommer du aldri til å glemme?

− Jeg fikk et sommervikariat på ordensavdelingen ved Grenland politistasjon i fjor, og da fikk jeg for første gang kjøre utrykning på et væpnet oppdrag. Jeg kjørte i sju mil langt inni skogen i Telemark, og det var så spennende og jeg var full av adrenalin. Alt klaffa og jeg fikk brukt så mye av det jeg hadde lært på politihøgskolen. Jeg tok meg selv i å smile flere ganger og da vet man at man har valgt riktig jobb. Det er en god følelse!

Til slutt, en sommerhilsen; Hva vil du si til kollegene dine?

− Jeg vil takke for alle kolleger for veldig god støtte! Det har vært mye uroligheter i avgangskullet mitt ved Stavern, hvor mange sto uten jobb da vi gikk ut og mange står fortsatt uten politijobb i dag. Jeg var i ferd med å gi opp politidrømmen. Jeg skulle begynne på tollerutdanningen i Oslo i august, hvor man nærmest er garantert fast jobb når man går ut. Men så fikk jeg denne muligheten som etterforsker på Grønland, som er et vikariat ut året. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk denne sjansen! Jeg ønsker alle en riktig god sommer!