Kristin Aga, leder i Oslo politiforening.
Kristin Aga, leder i Oslo politiforening.

Frykter umotiverte politifolk til sykkel-VM

Lokallagsleder Kristin Aga i Oslo politiforening frykter umotiverte politifolk til sykkel-VM - og er bekymret for HMS-situasjonen til de som blir igjen i distriktene.

Publisert Sist oppdatert

I går skrev Politiforum om UP-tillitsvalgt Rune Kaspersen som påpekte at Politidirektoratet (POD) var i ferd med å beordre en større antall politifolk til polititjeneste i Bergen mot sin vilje uten at de økonomiske vilkårene på forhånd var avklart.

Nå får han støtte av leder ved Oslo politiforening, Kristin Aga.

− Det er utrolig at POD ennå ikke har klart å få landet en avtale som klargjør hvordan politifolk vil bli godtgjort for å la seg beordre flere uker borte fra nære og kjære. Tidligere erfaringer med POD og massemobiliseringer, tilsier at bostandarden blir veldig enkel – gjerne madrass i en gymsal sammen med flere, sier Aga.

Tjenestelistene til dem som er innbeordret, er ikke drøftet. Blir det mest dagtjeneste kommer det til å bli en reell inntektsnedgang for mannskapene som til daglig går på en treskiftsturnus.

POD er opptatt av å skape motiverte og engasjerte medarbeidere. Hvis POD tror at to uker på madrass borte fra familiene med en inntektsnedgang bidrar til dette, er de på villspor, sier Aga.

Hun ber politifolk forsøke å finne ut hva slags type kompensasjon de får hvis de tenker på frivillig beordring.

− Sier du som politi ja til å la deg beordre nå, vet du faktisk ikke hva du sier ja til. Du må selv tenke gjennom om du vil gjøre dette på et slikt grunnlag, sier Aga.

Hun er også bekymret for HMS-situasjonen til de mannskapene som blir igjen i distriktene.

Resurssituasjonen i Oslo er allerede presset, og med et så stort uttak vil belastningen på dem som er igjen økes ytterligere. Dette er bekymringsfullt.

Powered by Labrador CMS