Roar Fosse, forhandlingssjef i PF, under rettssaken i Borgarting lagmannsrett denne uken.
Roar Fosse, forhandlingssjef i PF, under rettssaken i Borgarting lagmannsrett denne uken.

Forventer dom i reisetidssaken om rundt én måned

– Et godt tegn, mener forhandlingssjef i PF, Roar Fosse.

Publisert Sist oppdatert

I går ble saken mellom en politimann fra Sogn og Fjordane og staten i Borgarting lagmannsrett, avsluttet. Politimannen saksøkte staten for å få reiser fra oppdrag og tilbake til tjenestestedet regnet som arbeidstid, og ikke reisetid.

– Det er frustrerende å måtte i retten og forklare at jeg gjør en jobb, fortalte han i retten mandag ettermiddag.

Staten vant mot mannen og Politiets Fellesforbund i tingretten, men politimannen anket saken. Nå har dommerne i lagmannsretten trukket seg tilbake og skal fatte en beslutning.

– De har en måned på seg til å komme med en dom. Dersom de trenger lenger tid vil vi få vite det. Det er et godt tegn at det virker som om de vil bruke tiden til å fatte en riktig dom, sier Roar Fosse, forhandlingssjef i Politiets Fellesforbund.

LES OGSÅ: – Et vesentlig inngrep i politifolks hverdag hvis arbeidsgiver for gjennomslag.

– Hvilen er viktigere enn pengene

Fosse forhandlet ATB-avtalen for Politiets Fellesforbund og vitnet i lagmannsretten. Der var en rekke tillitsvalgte fra PF til stede, samt representanter fra Politidirektoratet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Ved å få regnet reisen tilbake til lensmannskontoret etter oppdraget som arbeidstid, vil ansatte få mer betalt gjennom overtidsbetaling og unngå at reisen går utover hviletiden de har før neste vakt. Sistnevnte, hvilen, er viktigere enn pengene, forteller Fosse.

– Ja, det er det. Hvile er viktig for å ivareta en gruppe vi allerede har avtalt unntak fra arbeidsmiljøloven for. Hvis vi regner det vi helt klart mener er arbeid som reise, er vi i ferd med å skape et regime som er skadelig for helsen og som ikke er i tråd med et forsvarlig arbeidsliv, mener Fosse.