Politibetjentene Helga og Stian ved Hammerfest politistasjon var med i TV Norge-serien Nattpatruljen.
Politibetjentene Helga og Stian ved Hammerfest politistasjon var med i TV Norge-serien Nattpatruljen.

Følger politiet på nattpatrulje

Nok en gang kan TV-seere følge politiet på jobb – denne gang på nattpatrulje.

Publisert Sist oppdatert

Denne gang skal TV-serien, som har fått navnet «Nattpatruljen», følge politibetjenter på nattevakt i Drammen, Alta, Hammerfest, Fredrikstad, Bergen, Trondheim, Moss og Vansjø (Østfold). Serien sendes på kanalen MAX fire dager i uka fra nyåret.

– Vi får se skyggesidene i samfunnet, og møter et politi med hjerte for innbyggerne. I «Nattpatruljen» kommer vi nært inn på den enkelte betjent, og får presentert et nyansert bilde av politiets mangefasetterte jobbhverdag, sier prosjektleder for MAX, Vegard Nøss.

Dokumentarserien er blitt til gjennom et tett samarbeid med politidistriktene og Politidirektoratet (POD).

– Vi ønsker at publikum skal få et bedre innblikk i politiets arbeid. Vi mener at dokumentarserien bidrar til å bygge kunnskap om, og forståelse for, politiets utfordrende og viktige rolle i samfunnet, sier Margrete Halvorsen, kommunikasjonsdirektør i POD.

«Nattpatruljen» blir litt annerledes enn «Politiet», som gikk på TV Norge. Nå følger TV-kameraet en enkelt nattpatrulje per episode, og det blir ingen kryssklipping fra nord til sør.

Politibetjentene Øyvind og Christian fra Bergen var med i TV Norge-serien Nattpatruljen.
Politibetjentene Øyvind og Christian fra Bergen var med i TV Norge-serien Nattpatruljen.

– Vi har fulgt i alt ni politipatruljer fra åtte politidistrikter, noe som gjør at vi kommer nærmere inn på den enkelte patrulje, sier Gudmund Bjotveit, informasjonskonsulent i TV Norge.

Men i likhet med «Politiet», som fikk en tenkt firer på en tenkt terning i Politiforum da serien gikk (Politiforum kaster ikke terninger, journ. anm.), er dette «flue-på-veggen-TV».

Trivielle oppdrag skjer selvfølgelig på natten i de nevnte distriktene, men det blir også dramatiske og humoristiske hendelser. En innbruddstyv sitter for eksempel fast i et vindu og må ha bistand til å komme seg løs. Og får transport inn til gratis overnatting, selvsagt.

48 episoder av «Nattpatruljen» skal sendes mandager til torsdager i tolv uker, og først ut er Bergen den 7. januar klokken 20.30.