Betina Riegelhuth er etterforsker på Hamar og landslagsspiller i håndball.
Betina Riegelhuth er etterforsker på Hamar og landslagsspiller i håndball.

Etterforskeren kan skyte Norge til EM-gull

Politietterforskeren på Hamar har et av landslagets hardeste skudd.

Publisert Sist oppdatert

Til daglig hever hun lønn på Hamar politistasjon som etterforsker. Men Betina Riegelhuth er også landslagsspiller i håndball.

Denne uken ble Norges tropp til håndball-EM i Ungarn og Kroatia tatt ut. Riegelhuth, som er kjent for sitt knallharde skudd, blei tatt ut som en av 16 spillere som skal kjempe for EM-gull.

Jobben følger med

Håndball-EM går fra 7.-21. desember. I disse dager varmer Betina og landslaget opp med Møbelringen Cup, treninger og andre kamper.

Betinas sjef, Steen Morten Johansen, forteller at politihuset på Hamar følger henne tett.

– Selvfølgelig skal vi følge med på EM! Det var mye spenning her før landslagsuttaket. Og det var is og roser da hun blei tatt ut, forteller han.

Riegelhuth fikk fast jobb på politistasjonen etter studiet. Nå har hun etter råd fra landslaget trappet ned stillingsprosenten for å satse håndball.

– Men hun er flink til å strukturere hverdagen og dyktig i jobben sin. Vi synes dette er veldig artig, sier Johansen.

Stiller bare ett krav

Håndball er ofte en snakkis på politihuset på Hamar. Når 27-åringen ikke er på landslaget, spiller Betina for Storhamar håndball elite i Grundigligaen, eliteserien for kvinner.

– Vi snakker ofte om hvordan kampene har gått. Men kanskje ikke så mye når laget har tapt, innrømmer Johansen.

Han forteller at de bare stiller ett krav til landslagsspilleren på huset:

– Vi krever at hun skal hilse til oss på TV. Hun hevder hun gjorde det i går på TV2-sporten, men at de klippet det bort. Så vi har fortsatt tilgode å se det, slår Johansen fast.

Politiledelsen på Hamar har ingenting imot å gi Riegelhuth permisjon for EM og kamper. Det er bare ett problem. EM går 7.-21. desember. Kriminalavdelingens årlige juleavslutning, Juleheisan, går av stabelen den 12. desember.

– Der er det pliktig oppmøte! Så da krever vi skriftlig permisjonssøknad fra landslagsledelsen, ler Johansen.

Dette er troppen som representerer Norge i håndball-EM:

Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg, Betina Riegelhuth, Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen, Ida Alstad, Heidi Løke, Karoline Dyhre Berivang, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Linn Jørum Sulland, Linn-Kristin Riefelhuth Koren, Maja Jakobsen, Camilla Herrem, Sanna Solberg, Pernille Wibe.