- En ny «våpenverden»

De 200 første skuddene er avfyrt med politiets nyetjenestevåpen HK P30L. Pistolen høster bare godord, og snart starteropplæringen i Stavern.

Publisert Sist oppdatert


Liggende: Med påmontert lykt øker treffsikkerheten og motstander kan forvirres i mørket (Foto Kai-Inge Schaathun Larsen).

Politiets data- og materielltjeneste overleverte nylig de 10første pistolene fra Heckler & Koch til PHS i Stavern. All utdanning avinstruktører skal foregå ved JKØ. Ett av våpnene er prøveskutt med 200 skudd,og det har ansvarlig for våpenutdanningen ved PHS, politiførstebetjent Kai-IngeSchaathun Larsen, gjort:
- Dette blir en helt ny verden for politiet, lover han.

Slik er den

Det er modellen P30L det operative mannskapet får.Politiforum har sjekket nettsider med våpenentusiaster i USA som alt nå skryteruhemmet av modellen. "The best", skriver noen av de kravstore våpenfantastene.Det lover godt - også etter prøveskyting ved PHS i Stavern.

- Våpenet har en veldig god presisjon og er hensiktsmessigergonomisk, sier Larsen. Han gir den selvlysende innsatsen i for- og baksiktetet ekstra pluss. Det kan påregnes presise treff ved avfyring i mørke - i detilfellene hvor det kommer på tale. Pistolen er tilpasset de flestepolitihender, både små og store og venstrehendte. Det betyr utskiftbareskjefter og utløsermekanisme for magasinet på begge sider.

Men mest nytt for det operative mannskapet er at pistolenleveres med lykt, modellen M3X. Pistolen har dessuten en utvendig hane, noe somunder opplæring vil gi instruktørene mulighet for god evaluering av brukerne,sier pfb Kai-Inge Schaathun Larsen.

To ukers opplæring

Politidistrikt som skal utdanne instruktører må påregne enukes fravær av disse. Instruktørene blir de samme som har gjennomførtvåpeninstruktørkurset ved PHS siden 2004. 120 tjenestemenn og - kvinner hargjennomført denne utdannelsen. Videreutdanningen kalles «InstruktørSpesialutdanning Pistol» og regnes som en videreutdanning for disseinstruktørene.

Operativt mannskap får også en ukes opplæring når tiden erinne. Ingen opplæring starter i Stavern før de forskjellige hylstre (taktiskeog skjulte) og magasinholdere er kommet. PDMT har lovet at dette straks er påplass.

Klassesett med flere pistoler ventes inn til Stavern i dekommende ukene. Instruktørmanualen er i anmarsj.

Politiets nye våpenverden nærmer seg med stormskritt!