Polititjenestemannen som ble brutalt overfalt på Majorstua i mai 2012, er tilbake på åstedet.
Polititjenestemannen som ble brutalt overfalt på Majorstua i mai 2012, er tilbake på åstedet.

– Dommen er for mild

Tre års fengsel for voldsbruken er for mildt, sier politimannen (33) om dommen mot 32-åringen som slo ham ned og sparket ham i fjor.

Publisert Sist oppdatert

- At domfelte får 30 prosent strafferabatt fordi han meldte seg for politiet, er også betenkelig, sier politimannen i en kommentar til Politiforum.

I dag ble dommen gjort kjent. 32-åringen ble også dømt til å betale politimannen 180.000 kroner i oppreisning. Retten mener han sparket og slo politimannen helt uprovosert.

Den 32 år gamle ettbarnsfaren tilsto i retten at det var han som "tok løper`n" og slo ned den sivilt kledte politimannen som hadde anholdt kompisen hans i Hegdehaugsveien 20. mai i fjor.

Planen var å frigi kompisen og få han med hjem, i stedet for at han risikerte å tilbringe natten på glattcelle. I retten forrige mandag beklaget 32-åringen overfor politibetjenten, og sa han var glad det ikke gikk verre med ham.

Aktor, politiadvokat Vegard Munthe Ommedal la tirsdag ned påstand om at den tidligere volds- og narkodømte 32-åringen skulle dømmes til fengsel i tre år og tre måneder.

Tiltalen lød på grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter og politivold. Det var få, om noen, politivoldssaker Ommedal kunne sammenligne denne saken med, da han skulle legge ned påstand om straff.

Oslo tingrett endte opp med en straff på fengsel i tre år for brudd på straffelovens paragraf 229 og 127. 32-åringen soner i dag en dom for narkotikalovbrudd.

Retten mener et riktig nivå på straffen ville vært fire år og tre måneders fengsel dersom 32-åringen selv ikke hadde meldt seg for politiet to dager etter den grove volden i Hegdehaugsveien.

Han fikk dermed 30 prosent strafferabatt i tråd med reglene i straffelovens paragraf 59.