Marit Fostervold (til venstre) søkte jobb som beredskapsdirektør i Politidirektoratet, men trakk seg etter en telefonsamtale fra HR-direktør Karin Aslaksen.

Dette husker Fostervold fra samtalene med POD

– Ville stoppe artikkel i Politiforum. Marit Fostervold snakker ut i Adresseavisen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kunne Politiforum fortelle at visepolitimester i Trøndelag, Marit Fostervold, trakk sin søknad på stillingen som beredskapsdirektør i Politidirektoratet, etter å ha fått en telefonsamtale fra POD. Samtalen kom fra HR-direktør i POD, Karin Aslaksen, som hele tiden har nektet for at POD ba Fostervold trekke søknaden.

For første gang forteller nå Marit Fostervold om samtalen hun fikk fra Politidirektoratet. Hun oppfattet det som at POD-ledelsen ønsket at hun skulle trekke søknaden, og stoppe artikkelen i Politiforum om ansettelsesprosessen, skriver Adressa.no.

Slik var samtalene

Til Adresseavisen, som har valgt å gjengi Fostervolds opplevelse av saken, forteller Fostervold at HR-direktør Karin Aslaksen i telefonen sa at de i POD var usikre på om hun skulle innstilles, siden hun ikke hadde oppgitt referansene sine i søknaden.

Fostervold forstår det som at POD kunne ha innstilt henne dersom de fikk referansene, og svarer at hun derfor kan gi referanser til Aslaksen, hvis det er ønskelig.

De diskuterer videre Fostervolds kompetanse, og Aslaksen svarer på spørsmål fra Fostervold at de innstiller Knut Smedsrud som nummer én. Fostervold oppfatter at hun har to valg: Å trekke søknaden eller oppgi referanser.

– Det er ikke uvanlig at søkere som ikke innstilt som nummer én trekker søknaden. Det har jeg selv gjort flere ganger, sier Aslaksen, ifølge Fostervold.

Etter en times betenkningstid bestemmer Fostervold seg for å trekke søknaden sin. Fostervold forteller at Aslaksen sier at hun skal hilse fra Vidar Refvik og si at hun har håndtert saken profesjonelt og at politidirektør Humlegård trolig mener det samme. Du kan lese hele Fostervolds versjon hos Adresseavisen.

Ville stoppe artikkel i Politiforum

Politiforum kontaktet Fostervold da vi fikk vite at Fostervold hadde trukket søknaden. Hun bekreftet at hun har trukket søknaden etter å ha fått en telefon fra POD. Torsdag publiserte Politiforum denne saken.

Karin Aslaksen ringer på nytt og spør om Fostervold sammen med henne vil avkrefte opplysningene i Politiforum og om hun vil si at hun ikke kjenner seg igjen i innholdet. Fostervold svarer nei, og vil heller ikke tillate at POD sier til Politiforum at Fostervold ikke kjenner seg igjen i artikkelen.

– Jeg har blitt bedt om å dementere det på den måten at jeg skulle si at jeg ikke kjenner meg igjen i det, og at det bare var mine ord som kunne stoppe den, sier Fostervold til NRK i ettermiddag.

Om dette sier Aslaksen til Adressa at hun ikke kjenner seg igjen i måten dette er fremstilt på, men tok kontakt med Fostervold på bakgrunn av henvendelser fra Politiforum og at intensjonen var å avklare med Fostervold før POD svarte opp henvendelsene.

Aslaksen: – Lei for det

Også HR-direktør Karin Aslaksen, som tok samtalen med Marit Fostervold, har uttalt seg til Adresseavisen.

– Jeg forstår nå, slik hun er gjengitt her, at Marit Fostervold har oppfattet samtalene på en annen måte enn meg – det er jeg lei for, og det var ikke min intensjon. Vi hadde ingen interesse av at hun skulle trekke søknaden, sier Aslaksen.

Til Adressavisen svarer hun på en rekke spørsmål. På spørsmål om noe er feil i Fostervolds gjengivelse, svarer Aslaksen slik.

- Vi har i løpet av denne perioden hatt flere telefonsamtaler og en åpen dialog. Jeg oppfattet ikke samtalene på samme måte som Marit gjengir her, men har naturligvis respekt for at hun oppfatter det slik. For øvrig har jeg ingen ytterligere kommentarer til hennes versjon av samtalen, sier HR-direktøren.

Fostervold ønsket innholdet i samtalen kjent

POD sa i helgen at de informerte Fostervold om at Knut Smedsrud var innstilt til jobben, da de ringte og ba om referansene til Fostervold. Ifølge POD ba da Fostervold om å få ta kontakt senere for å enten oppgi referanser eller for å trekke søknaden sin. Hun valgte det siste, skrev POD i en pressemelding.

Marit Fostervold har ikke ønsket å uttale seg om saken, verken til Politiforum eller andre medier, men skrev i en melding til Adresseavisen at hun ønsket at POD offentliggjorde det de snakket om.

– Det var POD som tok initiativet, det var de som ringte meg. Det er også de som har det overordnede arbeidsgiver ansvaret, og det er de som er ansvarlig for rekrutteringsprosessen, skrev Fostervold til Adressa.no.

Hun ga i samme slengen Politidirektoratet godkjennelse til å gå ut med innholdet i samtalen.

Powered by Labrador CMS