Denne mannen er anmeldt for over 600 bedriftsinnbrudd i Oslo.
Denne mannen er anmeldt for over 600 bedriftsinnbrudd i Oslo.

Ble fengslet - statistikken stupte

Han var ansvarlig for hundrevis av kontorinnbrudd i Oslo. Etter at han ble fengslet i 2011, gikk antallet slike innbrudd ned med 56 prosent i 2012.

Publisert Sist oppdatert

Kriminalitetsstatistikken for Oslo politidistrikt viser nemlig at antallet innbrudd mot kontorer gikk ned fra 454 i 2011, til 199 i fjor, melder Osloby.no.

Det skjedde etter at 43-åringen i februar i fjor ble dømt til fengsel i fire år og åtte måneder.

Allerede i april i 2011 omtalte Politiforum mannen, som i riksmedia ble kalt «tabbetyven», etter at han under et innbrudd i 2011 satt fast i et hull i veggen og måtte hjelpes ut av brannvesenet.

I april 2011 var han siktet for nesten 600 innbrudd i hovedstaden.

Den gangen gikk han fri, fordi han ikke var regnet som tilregnelig. Det stoppet imidlertid ikke innbruddsraidene.

Senhøsten 2011 var konklusjonen i en psykiatrisk vurdering imidlertid at mannen er tilregnelig. Dermed ble han fengslet.

- Vi laget en oversikt kort tid etter at 43-åringen ble pågrepet. Den viste en halvering i antall kontorinnbrudd. Nå viser også den offisielle årsstatistikken en kraftig ned gang i den type kriminalitet, sier politiinspektør Vegard Rødås i Oslo politidistrikt til Osloby.no.

- Han ble i fjor dømt for 170 lovbrudd. De aller fleste sakene dreide seg nettopp om kontorinnbrudd. Sånn sett er det liten tvil om at den store nedgangen skyldes at han sitter i fengsel, sier Rødås videre.