Ny straffelov må trolig utsettes

Gamle datasystemer gjør at loven, som blant annet vil heve straffen for grove forbrytelser trolig må utsettes til 2014, skriver NRK.

Publisert Sist oppdatert

Justisministeren har tidligere sagt at den nye straffeloven skal tre i kraft i 2012, og har varslet han vil heve straffen for grove forbrytelser umiddelbart.

Politiets straffesakssystemer er imidlertid så gamle at de har gått ut på dato og har ikke kapasitet til å ta imot en ny straffelov. Derfor må det nye datasystemer på plass før den nye straffeloven kan tre i kraft. Tidligst i 2014

– Vi trenger et nytt datasystem til den straffeloven som er vedtatt. Derfor har vi sagt at den skal tre i kraft i 2012, sier Knut Storberget.

Men det er en tidsfrist som etter all sannsynlighet ikke vil stemme. En gruppe skal i løpet av i år finne ut hvordan de nye systemene må være, nøyaktig hvor lang tid det vil ta å utvikle dem, og hva det vil koste.

Det betyr at selve arbeidet med å få på plass nye datasystemer først kan begynne til neste år. Etter det NRK erfarer, vil det koste over en halv milliard kroner, og det er anslått at arbeidet vil ta minst tre år. Da er vi i 2014. Les resten av saken her.

Powered by Labrador CMS