Hatten av for studentene

2011-kullet ved Politihøgskolen i Oslo ble uteksaminert i Oslo rådhus på Sankthansaften.

Publisert Sist oppdatert

Til stede var blant annet ordfører Fabian Stang, politidirektør Øystein Mæland, PF-leder Arne Johannessen og flere hundre stolte familiemedlemmer og venner.

Lover blomster for jobb

Mye dreier seg om jobbmulighetene for de nyutdannete, og selv ikke på en festdag som denne ble temaet glemt.

- Vi ønsker ikke å utdanne dere til ledighet. Vi trenger dere i politiet, var den klare beskjeden fra statssekretær Terje Moland Pedersen i justisdepartementet.

Det fikk studentrådsformann Andreas Pareli Walmsnæss Adolfsen til komme med en spontan melding da han entret talerstolen litt senere:

- Jeg skal personlig overrekke en stor blomsterbukett til justisdepartementet dersom vi får muligheten til å tjenestegjøre som politibetjenter, sa Adolfsen.

Han ble ikke uventet møtt med dagens største applaus fra sine medstudenter - som nå er uteksaminerte og med store forventninger om en karriere i etaten.

Sekkepike og fiolin

Seremonien i Oslo rådhus var høytidelig, med kulturelle innslag fra både Oslo politiorkester - blant annet med politibetjent Erling Melbye på sekkepipe (!) og solosang fra politiførstebetjent Kristin Worpvik.

Stor applaus fikk også PHS-student Tora Terese Wervågen som framførte Ole Bulls «Seterjentenes søndag» på fiolin.

Og, tradisjonen tro, etter allsangen med «Gud signe vårt dyre fedreland», sto både jubelen og politihattene i taket, når målet var nådd etter tre år som student på PHS.