Politiforum - en premissleverandør

Leselyst.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare leserne og medlemmer i Politiets Fellesforbund som ser viktigheten av Politiforum.

Stadig flere av landets nyhetsredaksjoner siterer Politiforum. I løpet av det siste året kan Politiforum vise til langt over 250 medieoppslag på internett. I tillegg kommer oppslag i avis, på TV og radio. Bare i marsutgaven hadde bladet over 60 medieoppslag på at mellom 300 og 400 av de operative politifolkene i Oslo har skrevet ferdig oppsigelsene sine. Medier som VG, Aftenposten, NRK, TV2, Dagsavisen, Stavanger Aftenblad, Agderposten, Bergens Tidende,Nettavisen, NTB og P4 siterer jevnlig Politiforum.

- Dette tolker vi som et kvalitetstegn. At så store redaksjoner følger med på hva vi skriver og tar kontakt med oss i forkant av deadline, ser jeg på som et resultat at vi har blitt den premissleverandøren vi har sagt vi skal være. For meg som redaktør er det signal på at Politiforum har funnet sin rolle i samfunnsdebatten, sier redaktør Ole Martin Mortvedt.

Viktig kilde

Politiforum skal være et ledendeforum for norsk kriminalpolitisk debatt, og har nær 36 000 lesere ifølge TNS Gallups forbruker og medieundersøkelse i 2007.

Leder for Norsk Redaktørforening og redaktør i Agderposten, Stein Gauslaa sier følgende om Politiforums posisjon:

- For Agderposten er Politiforum en kilde som sitter nærmere makten. Vi har brukt bladet både titt og ofte, og spesielt har redaktør Ole Martin Mortvedt vært en viktig kilde med tanke på uttale seg i den omstridte ansettelsesprosessen i forbindelse med ny politimester i Agder, sier Stein Gauslaa.

Positiv politimester

Politimester Truls Fyhn i Troms politidistrikt sier at Politiforum har en litt for stor slegge i enkelte sammenhenger, men ingen skal rokke ved at det er sunt å ha en kritisk profil.

- Jeg har lest bladet i mange år og ser at bladet har gått igjennom en meget positiv utvikling over de siste årene. Slik jeg ser det, følges bladet med en annen type oppmerksomhet nå enn tidligere, sier Truls Fyhn.

- Hvordan ser du på den kritiske journalistikken til Politiforum?

- Enkelte ganger synes jeg bladet har vært for harde i sin fremstilling, men det er viktig å være kritiske når man skal være det. Den balansen synes jeg Politiforum har klart bra. For meg som politimester er det overhodet ikke noe problem å gå ut med et kritisk utspill i Politiforum.