UTSETTES PÅ GRUNN AV KORONASMITTE: Det var i utgangspunktet planlagt å arrangere landsmøtet digitalt, med forbundsstyret og representanter fra forbundskontoret samlet på Gardermoen. Derfra skulle landsmøtet streames ut til lokallagene og særorganene.
UTSETTES PÅ GRUNN AV KORONASMITTE: Det var i utgangspunktet planlagt å arrangere landsmøtet digitalt, med forbundsstyret og representanter fra forbundskontoret samlet på Gardermoen. Derfra skulle landsmøtet streames ut til lokallagene og særorganene.

Koronasituasjonen setter stopper for landsmøtet

Med økende smitte har Politiets Fellesforbund kommet fram til at det ikke er forsvarlig å arrangere landsmøtet, selv om det var planlagt gjennomført digitalt.

Publisert Sist oppdatert

Politiets Fellesforbund besluttet tidligere i høst at årets landsmøte skulle arrangeres digitalt, med lokallag og særorgan sittende i kohorter i sine områder, mens de fulgte landsmøtet på streaming. Planen var at landsmøtet skulle streames fra Gardermoen. Men på grunn av økende koronasmitte i samfunnet har PF kommet fram til at det ikke er forsvarlig å møtes i slike kohorter, og avgjørelsen falt dermed på å utsette hele landsmøtet.

Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund.
Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund.

- Forbundsstyret har vedtatt å utsette landsmøtet på grunn av koronasituasjonen. Smitten er ulik i landet, og den er økende. I Oslo er vi i en situasjon hvor vi ikke kan samles flere innendørs. Vi har også en budskapsplattformi Politiets Fellesforbund som sier at vi skal følge råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og bidra til en best mulig beredskap. Slik situasjonen er nå hadde vi risikert å ikke klare å følge reglene som var satt, og hvis det hadde vært utbrutt i forbindelse med landsmøtet kunne man bidratt til å svekke beredskapen, sier Sigve Bolstad, leder for Politiets Fellesforbund.

Han legger til at utgangspunktet er at man alltid gjennomfører et fysisk landsmøte.

- Det er 126 delegater, og hvis alle skal sitte hver for seg fjerner vi oss fra intensjonen med å gjennomføre et landsmøte, sier Bolstad.

I år er hele forbundsstyret på valg, og delegatene skulle dermed stemt over hvem som skal sitte i styret fremover. Bolstad stiller også til gjenvalg som forbundsstyreleder. I tillegg behandler landsmøtet også Politiets Fellesforbunds budsjett, blant annet. Disse avgjørelsene blir fryst fram til det blir forsvarlig å holde landsmøtet.

- Vi har vært i tett dialog med kontrollnemnda som har kvalitetssikret de vedtakene som forbundsstyret har gjort, opp mot de vedtektene som gjelder. Landsmøtet er fryst, så alt av saksunderlag som skal ut i forbindelse med dette, er fryst frem til vi kan holde landsmøtet. Vi planlegger å holde det så snart det kan gjennomføres, sier Bolstad.

Han legger til at de har vært i kontakt med alle lokallagslederne i forkant av avgjørelsen om å utsette årets landsmøte.

- Det har vært et viktig bidrag inn i forkant av den vanskelige forbundsstyrebehandlingen i denne saken, sier han.