Spesialenheten starter etterforskning etter at bilfører omkom – skal ha kjørt fra politiet

Spesialenheten skal tirsdag avhøre politibetjentene som var involvert i hendelsene før en mann i 50-årene kjørte av veien og mistet livet i Lillesand.

Publisert Sist oppdatert

Før utforkjøringen forsøkte politiet å stanse bilisten, men han skal ha kjørt fra politipatruljene.

Utforkjøringen skjedde ved 3.30-tiden natt til tirsdag. Livreddende førstehjelp ble utført, men livet sto dessverre ikke til å redde, ifølge politiet i Agder.

Ved 8.40-tiden forteller politiet at pårørende er varslet. Mannen var alene i bilen.

– Den omkomne er en mann i 50-årene fra Agder, sier operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til NTB.

Utforkjøringen skjedde etter at politiet ved 3-tiden ønsket å stanse og kontrollere bilen etter at den hadde kjørt vinglete på E18 fra Kristiansand i retning Lillesand.

Ingen forfølgelse

Politiets operasjonsleder Knut Odde sier til NTB at bilen satte opp farten da politiet slo på blålys, og at politipatruljen etter et par minutter la seg langt bak på grunn av den høye hastigheten.

Bilen svingte deretter av på fylkesvei 420 og ned mot Lillesand.

– Her møtte den en annen politipatrulje som kom i motsatt retning, men før denne hadde snudd, var bilen ute av syne, sier Odde. som forteller at det dermed ikke ble startet noen forfølgelse av bilen.

Kjørte av veien

Klokken 3.23 fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt av veien ved Skuggevik i Lillesand. Dette viste seg å være samme bil som like i forkant hadde kjørt fra politiet.

Politiet opplyste først at mannen var oppegående etter at helsepersonell så til ham. Ikke lenge etter opplyste politiet at han døde.

Spesialenheten for politisaker skriver i en pressemelding at deres etterforskere senere tirsdag vil starte avhør av involverte tjenestepersonene.

Starter avhør

– Ettersom Spesialenhetens etterforskning er rettet mot deres tjenestehandlinger, har tjenestepersonene status som mistenkte. Inntil avhør med Spesialenheten er gjennomført, holdes tjenestepersonene atskilt. For øvrig vil vitneavhør og annen bevissikring pågå i de nærmeste dagene, heter det videre i pressemeldingen.

Spesialenheten skal iverksette etterforskning når noen dør eller blir alvorlig skadd i forbindelse med politiets tjenestehandlinger. Slik etterforskning skal skje selv om det ikke er grunn til å mistenke at det har skjedd en straffbar handling.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke Spesialenheten å gå ut med mer informasjon om saken.

Powered by Labrador CMS