Slik så det ut da Unio streiket i 2012.

STREIKEFARE

Unio tar ut rundt 400 politi­ansatte hvis det blir streik

Det kan bli streik fra 24. mai

Publisert

Torsdag 24. mai går fristen for meklingene mellom i tariffoppgjøret ut. Kommer ikke staten til enighet med Unio, som er hovedsammenslutningen som Politiets Fellesforbund hører under, blir det streik.

I dag ble det sendt ut varsel om hvilke ansatte Unio vil ta ut i streik. Totalt kan 1150 Unio-medlemmer tas ut i første uttak, og pluss minus 400 av disse er politiansatte, forteller Kjetil Rekdal, nestleder i Unio og lokallagsleder i Politiets Fellesforbund i Vest politidistrikt.

– Det er politiansatte innen etterforskning, forebyggende tjeneste, vakt- og beredskap, sivile gjøremål – de fleste områdene i politiet, sier Rekdal, som understreker at det er Unio som tar ut medlemmer til streik og at dette ikke er noen politistreik.

– Streiken vil ramme hele landet, og mest i de store byene. Samtidig gjør vi et ansvarlig uttak, der vi forsøker å spare ansatte som jobber med utsatte grupper, som for eksempel barn, sier Rekdal.

Lokallagsleder i PF Vest og nestleder i Unio, Kjetil Rekdal.

Det er i sju politidistrikter politi vil tas ut i streik, om det ikke blir enighet neste torsdag. Det gjelder Agder, Innlandet, Oslo, Sør-Vest, Troms, Trøndelag og Vest politidistrikter. Flest tas ut i Oslo.

I tillegg til politiet tar Unio ut ansatte ved Høgskoler, universiteter og NAV, blant andre.

– Vi vil ramme arbeidsgiver og ikke publikum, men kan ikke love at ikke samfunnet rammes. Det kan bety at noen ikke får tatt eksamen, utsatt opptak eller at folk bør være tidligere ute med å fornye pass hos politiet før sommeren, sier Rekdal.

Powered by Labrador CMS