Storberget må svare Stortinget

Dahl (H) etterlyser nå resultater av statsråd Storbergets påstander om tidenes satsing på politiet.

Publisert Sist oppdatert

I morgen må justisminister Knut Storberget svare på en interpellasjon fra Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl.

Dahl har meldt inn spørsmål knyttet til VG’s oppslag om at nyutdannede politibetjenter må melde seg nå NAV fordi det ikke er lønnsmidler til å ansette disse.

En interpellasjon i Stortinget er en form for grunngitt spørsmål med påfølgende debatt hvor man sammenliknet med for eksempel spørsmål i spørretimen graver dypere i spørsmålsstillingen. Dahl begrunner interpellasjonen med å vise til en rekke forhold i politiet som ikke fungerer.

Han nevner blant annet at Asker og Bærum politidistrikt må redusere med 50 stillinger. Og han viser til at Aftenposten 22. februar 2010 viser til at Norge grunnet manglende varetektskapasitet gjentatte ganger har fått kritikk fra FN og Europarådet i forhold til bruk av glattcelle.

Og han tar med at Østfold politidistrikt pågrep man nylig en svært aktiv gjenganger.

Manglende varetektskapasitet gjorde at han måtte settes fri umiddelbart.

– I flere politidistrikter meldes det om at ordenstjeneste må nedprioriteres og det varsles at flere stillinger vil bli holdt vakante mot sommeren. Nylig så vi hvordan en homofil ble dynket i etterbarberingsvann og satt fyr på mens flere personer så på. Politiet hadde ikke tid eller ressurser til å sikre bevis og saken ble henlagt etter bevisets stilling. Når gir "tidenes satsing på politiet" synlig resultat, er det endelige spørsmålet til justisministeren.

Powered by Labrador CMS