Politibetjent Steve Norton ble før jul gjenforent med lille Harrison Paine, som han reddet livet til for snart et halvt år siden.

Politimannens heltemodige innsats reddet babyens liv

Da lille Harrison sluttet å puste overlot moren ham til den snartenkte politibetjenten Steve Norton.

Publisert Sist oppdatert

Politibetjent Steve Norton var på patrulje i Wandsworth sør i London i morgentimene 5. september i fjor, da han mottok en nødsamtale om at en liten baby hadde sluttet å puste.

Kort tid etterpå var han framme hos lille Harrison Paine og moren Jo, som hadde startet hjerte-lunge-redning på sønnen, ifølge The Metropolitan Police. Med den lille babyens liv på spill og ingen tid til å vente på ambulanse, bestemte politibetjent Norton seg for å gjøre det som skulle vise seg å være helt avgjørende:

Han plukket den lille gutten opp i armene og løp de nesten 300 meterne til det nærmeste sykehuset.

På sykehuset fikk lille Harrison hjelpen han trengte. I dag er han helt frisk.

– Verden raste sammen foran øynene mine da jeg oppdaget at han hadde sluttet å puste. Han hadde ikke våknet for å få mat, forteller moren Jo Harrison.

Gjenforent i julen

Hun hadde bare dager i forveien lært hvordan hun skulle drive hjerte-lunge-redning. Da politibetjent Steve Norton kom på døra, overlot Jo sønnen til politimannen.

– Jeg stolte helt og fullt på ham. I det øyeblikket var jeg sikker på at han ville gjøre alt han kunne for å hjelpe sønnen min, sier hun.

Like før jul ble politibetjent Norton og Harrison gjenforent. Norton sier han satte pris på å se gutten han reddet igjen.

– Det er den opplevelsen i karrieren min som har varmet hjertet mitt mest. Jeg vil aldri glemme øyeblikket da Jo ga sønnen sin til meg. Jeg så på ham og innså at dette kunne vært mitt barn på samme alder. Jeg visste at hvert øyeblikk var avgjørende for en liten baby som ikke pustet og å løpe med en skjør baby i armene i tungt utstyr var slitsomt. Men da jeg ga ham til legene viste jeg at jeg hadde gjort alt jeg kunne for Harrison og Jo, forteller Norton.

Sjefen hans, politiinspektør Richard Smith, sier Nortons handling er en vekker.

– Vi blir hele tiden stilt overfor situasjoner som krever egenskaper, bestemthet og profesjonalitet. Dette er et perfekt eksempel på Nortons ønske om å tjene lokalsamfunnet, sier Smith.

steve norton og baby 2
Powered by Labrador CMS