Hundeholdsgodtgjørelsen for godkjent politihund øker fra 4400 kroner til 8000 kroner i måneden.
Hundeholdsgodtgjørelsen for godkjent politihund øker fra 4400 kroner til 8000 kroner i måneden.

Mer penger i ny hundeavtale

Den nye hundeavtalen gir 8000 kroner i måneden i godtgjørelse for hundehold, mot 4400 kroner tidligere. Men utgiftene øker også.

Publisert

Det ble klart etter at partene kom til enighet torsdag i forrige uke.

– Det er bra at vi nå har en ny hundeavtale som i større grad godtgjør hundeførerne for de ulempene det er å ivareta en hund som arbeidsredskap, sier Lars Reiersen, som var en av Politiets Fellesforbunds (PF) representanter i forhandlingene.

Økningen i hundeholdsgodtgjørelse er også ment å kompensere for at det nå er hundefører som skal dekke kennelutgifter, og ikke arbeidsgiver, slik det var tidligere.

«Hundefører plikter å benytte kenneler som arbeidsgiver har inngått avtale med. Kompensasjon for kennelutgifter inngår i hundeholdgodtgjørelsen», heter det i den nye avtalen.

Les hele avtalen her (PDF).

Ut over disse to endringene, er de øvrige tilleggene omtrent som før, ifølge Reiersen.

– Avtalen gjelder både for privateide- og statseide hunder, noe som var viktig for å hindre ulik kompensering for likt arbeid. På sikt skal alle hunder bli statseide, men det vil ta noe tid, sier han.

Den nye hundeavtalen trer i kraft ved årsskiftet, og gjelder til og med 31. desember 2021. Deretter gjelder den videre ett år av gangen, hvis ingen av partene sier den opp.

Reiersen er tilfreds med avtalen som nå foreligger.

– Jeg synes også det er viktig og riktig at vi har funnet løsningen i forhandlingsrommet, og synes arbeidsgiver har vist god forhandlingsvilje i siste del av forhandlingene. Selv om det er litt gi og ta, har vi fått et resultat begge parter kan leve med, sier han.

Powered by Labrador CMS